Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Irans utenriksminister Mohammad Jawad Zarif møter representanter for EU i Brussel. Bildet er fra et møte for to år siden i samme by. Foto: Virginia Mayo
Irans utenriksminister Mohammad Jawad Zarif møter representanter for EU i Brussel. Bildet er fra et møte for to år siden i samme by. Foto: Virginia Mayo les mer

no_topic

EU og Iran slår ring om atomavtalen

Mens USA vurderer nye sanksjoner, danner EU og Iran felles front for å forsvare Iran-avtalen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Irans utenriksminister Mohammad Jawad Zarif var torsdag på besøk i Brussel. Der møtte han EUs utenrikssjef Federica Mogherini, Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian, Storbritannias utenriksminister Boris Johnson og Tysklands utenriksminister Sigmar Gabriel for å diskutere Iran-avtalen.

De fem var ventet å komme med et klart budskap til USAs president Donald Trump, som fredag må bestemme seg for om han skal gjeninnføre sanksjoner mot Iran.

Trump har rettet kraftig kritikk mot avtalen. Så langt har han likevel ikke trukket seg fra den.

– Atomavtalen med Iran er en svært viktig avtale som gjør verden tryggere, sa Johnson i forkant av møtet.

Ifølge ham er det avgjørende med en felles europeisk innsats for å beskytte avtalen.

– Men det er selvfølgelig områder hvor vi er uenige med Iran, ikke minst når det gjelder landets destabiliserende aktivitet i regionen og dets ballistiske rakettprogram. Dette blir en viktig del av diskusjonene våre, sa Johnson.

De siste ukenes demonstrasjoner og uro i Iran ville også bli et tema, bekreftet han.(Vilkår)