Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Konsernsjef Casper von Koskull i Nordea er i ferd med å forme et nytt Nordea, men de Nordea vil ikke kommentere Bloombergs opplysninger om at Nordea vil selge private banking-enheten i Luxembourg. Foto: Jessica Gow/TT
Konsernsjef Casper von Koskull i Nordea er i ferd med å forme et nytt Nordea, men de Nordea vil ikke kommentere Bloombergs opplysninger om at Nordea vil selge private banking-enheten i Luxembourg. Foto: Jessica Gow/TT les mer

Finans

Bloomberg: Nordea vurderer salg av private banking i Luxembourg

Nordea vil heller sette inn kreftene på den nordiske virksomheten, ifølge kilder.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ifølge Bloomberg vurderer Nordea å selge grenen som er engasjert i formuesforvaltning fra Luxembourg, private banking-enheten. Nordea skal ha vært i kontakt med potensielle kjøpere.

Ifølge Bloomberg er Goldman Sachs engasjert i salget.

Bakgrunnen for salget er at Nordea vil konsentrere seg om den nordiske virksomheten, skal kilder nær prosessen ha fortalt Bloomberg.

Nordea vil ikke kommentere opplysningene, og kommunikasjonsansvarlig Afroditi Kellberg viser til at selskapet ikke kommenterer rykter og spekulasjoner.

Forvalter milliarder

Nordeas private banking-enhet forvalter 13,3 milliarder euro for sine kunder, ifølge tall fra september som Bloomberg har fått tilgang til.

Nordea har en tilsvarende enhet i Singapore, og stengte avdelingen i Sveits i fjor, melder Bloomberg.

I forbindelse med resultatrapporten for tredje kvartal 2017 opplyste Nordea at banken skal kutte 6000 stillinger. 2000 av stillingene er konsulenter.(Vilkår)

Nordea private banking Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.