Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

EU

Bulgarias nasjonalforsamling vedtok omstridt korrupsjonslov

Nasjonalforsamlingen i Bulgaria har besluttet å overprøve president Rumen Radev og har vedtatt en omstridt korrupsjonslov han har forsøkt å endre.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Radev la i forrige uke ned veto mot den nye loven, men et flertall av de folkevalgte vedtok fredag å overprøve presidenten og innføre den nye loven mot hans vilje.

Korrupsjonsloven ble først vedtatt av nasjonalforsamlingen i desember, etter krav fra EU. Radev ønsket endringer i loven og hevder at den snarere vil svekke enn styrke kampen mot korrupsjon. Han mener også at loven gir for liten beskyttelse til varslere og vil gjøre det umulig å tipse anonymt om korrupsjon.

Et flertall av de folkevalgte i nasjonalforsamlingen er ikke enige og bare sosialistene stemte imot da loven ble vedtatt fredag. Bulgarias grunnlov pålegger nå Radev å undertegne den nye loven.

– Det fins ingen politisk vilje til å føre en virkelig, omfattende og effektiv kamp mot korrupsjon. Denne kampen må åpenbart føres av vanlige folk og mediene, sier Radev.

(©NTB)(Vilkår)

Rumen Radev Bulgaria EU
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.