Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Eiendom

Kjøper ut enda en Bygdøy-nabo

Suksessgründer Odd Johnny «O.J.» Winge har gitt 119 millioner kroner for boligeiendommer på Bygdøy som han vil jevne med jorden for å bygge ny gigantbolig.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Videokonferanse-seriegründer Odd Johnny «O.J.» Winge (42) har nå sikret seg en tredje eiendom i fasjonable P.T. Mallings vei på Bygdøy i Oslo.

Odd Johnny Winge. Foto: Luca Kleve-Ruud

I 2016 kjøpte han strandeiendommen P.T. Mallings vei 38 på Bygdøy i Oslo for 69 millioner kroner.

Opprinnelig prisantydning for eiendommen med det 286 kvadratmeter store mørkmalte tyrolerhuset og et rødt strandhus var 80 millioner kroner.

Odd Johnny «O.J.» Winge

Alder: 42

Bakgrunn: Winge gikk tidlig i 30-årene fra McKinsey til Tandberg. Winge ble med over da Cisco overtok Tandberg og hadde flere lederstillinger i Cisco-systemet. I 2012 ble han med de andre tidligere Tandberg-toppene for å starte Acano.

Vis mer

I 2017 ga Winge 30 millioner kroner for den 0,8 mål store eiendommen rett i bakkant av strandeiendommen.

Nå er det tinglyst at han har kjøpt ut nok en nabo, og dette kjøpet kostet 20 millioner kroner.

Totalpris kan utgjøre minst 185 mill.

Dermed har Winge gitt 119 millioner kroner for den voksende Bygdøy-eiendommen før det er slått i så mye som en spiker.

Alle tre eiendommene er kjøpt gjennom Winges heleide selskap Illuminati as.

I august i fjor hadde Winges arkitekter møte med plan- og bygningsetaten i Oslo, der det ble presentert planer om å rive de eksisterende eneboligene på de første to eiendommene. Ifølge referat fra møtet ønsket Winge å erstatte disse med en stor enebolig på 900 kvadratmeter med to etasjer og kjeller, samt et anneks 45 kvadratmeter og garasje under terreng.

Eiendomsmegler Tom E. Johnsen i Sem & Johnsen, som formidlet salget av strandtomten, har tidligere overfor Dagens Næringsliv anslått at det vil koste 40–50 millioner kroner å rive huset og bygge nytt, og at det som en tommelfingerregel koster 60–70.000 kroner per kvadratmeter å bygge med høy standard.

Kjøpspris og byggepris kan i så fall utgjøre 185 millioner kroner.

Partneren vil bygge på Snarøya

Winge, Geir Langfeldt Olsen og Fredrik Halvorsen satt igjen med minst en milliard kroner hver da de i 2015 solgte videokonferanseselskapet Acano. Kjøperen var Cisco, som betalte seks milliarder kroner for selskapet.

De tre var også sentrale da Tandberg ble solgt til Cisco i 2009 i norgeshistoriens største it-oppkjøp på 19 milliarder kroner i 2009, og eier i dag en tredjedel hver i investeringsselskapet Ubon Partners.

Siste tilgjengelige regnskap fra Winges heleiede investeringsselskap Illuminati as viser et resultat før skatt på hele 370 millioner kroner for 2016.

Winge satt av 60 millioner kroner i utbytte for 2016, etter å ha tatt ut 64 millioner kroner året før.

Dagens Næringsliv lyktes ikke med å få en kommentar fra Winge fredag.

Mens Winge satser på Bygdøy, satser partner i Ubon Partners, Fredrik Halvorsen, storstilt på bolig på Snarøya i Bærum. I fjor ble det tinglyst at Halvorsen til sammen har gitt 158 millioner kroner for prakteiendommen Strømstangveien 1–3.

Fra før av hadde Halvorsen kjøpt boliger for 65 millioner kroner i strandkanten på Snarøya, og et palass under bygging bare noen steinkast fra Strømstangen.

I november i fjor skrev Dagens Næringsliv at Halvorsen ønsker å rive og bygge nye boliger i Strømstangveien.(Vilkår)

Bygdøy Cisco Oslo Geir Langfeldt Olsen Fredrik Halvorsen Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.