Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
A picture taken on 13 January 2018 in Sandton City shopping mall in Johannnesburg shows the H Foto: WIKUS DE WET
A picture taken on 13 January 2018 in Sandton City shopping mall in Johannnesburg shows the H Foto: WIKUS DE WET les mer

SVT

H&M stenger butikker etter hærverk i protest mot reklame

Den svenske kleskjeden Hennes & Mauritz stenger inntil videre sine butikker i Sør-Afrika, etter vandalisme i protest mot en annonse.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den omstridte annonsen viser en svart gutt iført en grønn hettegenser med teksten «Coolest monkey i the jungle» og har ført til anklager om skjult rasisme.

Den svenske kleskjeden har trukket annonsen, som også har høstet kritikk i USA og Europa.

Flere Hennes & Mauritz-butikker i Sør-Afrika er vandalisert de siste dagene, ifølge SVT som resultat av en organisert kampanje som det venstreradikale partiet Economic Freedom Fighters har satt i verk.

Lørdag opplyste kleskjeden at de inntil videre stenger sine butikker i Sør-Afrika, av hensyn til de ansattes og kundenes sikkerhet.

– De ansattes og kundenes sikkerhet er det aller viktigste for oss, og vi har stengt samtlige av våre butikker i Sør-Afrika på grunn av de pågående protestene, skriver H&M i en pressemelding.(Vilkår)

Sør-AFrika H&M Economic Freedom Fighter SVT
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.