Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Bildet er fra en pressekonferanse holdt tidligere i forhandlingene av finansminister og leder for Fremskrittspartiet Siv Jensen, statsminister og leder i Høyre Erna Solberg og leder i Venstre Trine Skei Grande. Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Bildet er fra en pressekonferanse holdt tidligere i forhandlingene av finansminister og leder for Fremskrittspartiet Siv Jensen, statsminister og leder i Høyre Erna Solberg og leder i Venstre Trine Skei Grande. Foto: Larsen, Håkon Mosvold les mer

no_topic

Regjeringsforhandlerne møter pressen søndag ettermiddag

Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre kan være nær en enighet om en regjeringsplattform. Søndag ettermiddag har partilederne kalt inn til pressemøte.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

NTB får opplyst at Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V) møter pressen på Hotel Jeløy Radio på Jeløya i Moss tidligst klokken 14, men at et mer presist klokkeslett sendes ut etter hvert.

Regjeringsforhandlingene om en regjeringsplattform var lørdag ettermiddag inne på oppløpssiden. De øverste organene i de respektive partiene har vært i beredskap siden før helgen og var kalt inn til ulike hoteller i Mosseområdet for å bli brifet søndag klokken 11.

Ifølge Aftenposten ble de tre partiene ferdig med et utkast til en regjeringsplattform i løpet av natten. Esker med utkastet ble søndag formiddag båret på de ulike hotellene i Moss og på Jeløy der partiene er samlet.

Forhandlingene startet 2. januar, men lite har lekket ut underveis. For en uke siden varslet imidlertid de tre partiene at de var enige om en inkluderingsdugnad for å få flere i jobb.

Fredag meldte VG at de tre partiene var nær et kompromiss i innvandringspolitikken. Det skal innebære at Frp har fått gjennomslag for betydelig innstramming i familieinnvandring mot at Venstre fikk gjennomslag for sitt krav om at Norge skal ta imot flere kvoteflyktninger via FN. Senere avkreftet kilder at dette var riktig: – Vi er definitivt ikke enige, men vi ser at det kan være mulig å få til en enighet, kanskje på søndag. Vi forhandler fortsatt, sa en sentral kilde.

Ved siden av innvandringspolitikk, har klimapolitikk, grønt skatteskifte, oljevirksomhet og eiendomsskatt blitt framholdt som de vanskeligste sakene i forhandlingene.(Vilkår)