Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Venstre-leder Trine Skei Grande mottar hyllest fra landsstyremøte på Moss hotell, og tok en high five med Abid Raja. Foto: Åserud, Lise
Venstre-leder Trine Skei Grande mottar hyllest fra landsstyremøte på Moss hotell, og tok en high five med Abid Raja. Foto: Åserud, Lise les mer

Sveinung Rotevatn

Raja: – Det kan bli en gledens dag for Venstre

Landsstyret i Venstre samlet seg i Moss søndag morgen for å ta stilling til en eventuelt ny regjeringsplattform. – Det kan bli en gledens dag, sier Abid Raja.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Klokken 11 søndag samlet de øverste organene i Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre seg på tre ulike hoteller i Moss for å bli brifet om regjeringsforhandlingene.

Venstres landsstyremedlemmer uttrykte spenning og store forventninger på vei inn til Moss Hotel hvor partileder Trine Skei Grande satt klar til å orientere dem.

– Jeg tror det kan bli en gledens dag for Venstre, sa stortingsrepresentant og landsstyremedlem Abid Raja på vei inn til møtet.

Det har vært sterke uenigheter internt i Venstre om partiet i det hele tatt skulle gå inn i regjeringsforhandlinger. Raja mener den framforhandlede plattformen må vise at den gir Venstre større mulighet til å påvirke ved å gå inn i regjering enn å stå utenfor, dersom tvilerne skal overbevises.

Det støttes av tidligere stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn.

– Mest mulig venstrepolitikk må være på plass, og de fleste her vil nok være opptatt av at det er en miljøpolitikk som peker fremover, så man ser at man kan kutte klimagassutslippene. Mange er også opptatt av at det må være en skolepolitikk i Venstres ånd, sier Rotevatn til NTB.

Han er av mange fremholdt som en av de mest aktuelle statsrådskandidatene til Venstre, men det vil ikke Rotevatn kommentere.

– Jeg har en jobb jeg trives veldig godt med nå, og det er mange flinke folk i Venstre, så nå skal vi først snakke om politikken, det er det viktigste, så får diskusjon om mannskapet komme etter hvert, sier han til NTB.

De tre partilederne i Venstre, Høyre og Frp har varslet at de skal holde en felles pressekonferanse på Jeløy Radio tidligst klokken 14 søndag ettermiddag.(Vilkår)

Venstre Trine Skei Grande Abid Raja Fremskrittspartiet Høyre Sveinung Rotevatn
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.