Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Folk deltar i demonstrasjoner på sjuårsdagen for avsettelsen av president Zine El-Abidine Ben Ali i Tunis, Tunisias hovedstad. Foto: STRINGER
Folk deltar i demonstrasjoner på sjuårsdagen for avsettelsen av president Zine El-Abidine Ben Ali i Tunis, Tunisias hovedstad. Foto: STRINGER les mer

Tunis

Tunisia markerer årsdagen for diktatorens fall

Tunisia markerte søndag at det var sju år siden landets diktator gjennom 23 år, Zine al-Abidine Ben Ali, ble jaget i eksil.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Folkeopprøret som førte til Ben Alis fall, ble også startskuddet på den arabiske våren som førte til store omveltninger i flere land i regionen.

14. januar 2011 flyktet Zine al-Abidine Ben Ali til Saudi-Arabia, men Tunisias problemer var ikke over med det. Den siste uka har det brutt ut nye protester, denne gangen rettet mot regjeringens budsjettkutt og statsminister Youssef Chahed.

Søndag demonstrerte over 1.000 mennesker i hovedstaden Tunis, der slagordet fra revolusjonen i 2011 – «Arbeid, frihet og verdighet» – hadde fått ny aktualitet.

Arbeidsledigheten blant unge i Tunisia er ifølge Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) på over 35 prosent, og demonstrantene ropte også slagord mot «sult og fattigdom» og anklaget «tyver» for å ha «stjålet landet».

Innenriksdepartementet i Tunisia opplyser at over 800 er pågrepet den siste uka, mistenkt for å ha deltatt i voldshandlinger, tyveri og plyndring.(Vilkår)

Tunisia Tunis
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.