Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Arbeids- og sosialministeren Anniken Hauglie vil arbeidslivskriminalitet til livs, og kommer med nye tiltak. Foto: Mikaela Berg
Arbeids- og sosialministeren Anniken Hauglie vil arbeidslivskriminalitet til livs, og kommer med nye tiltak. Foto: Mikaela Berg les mer

Arbeidsliv

Strengere krav mot arbeidskriminalitet

Regjeringen skjerper kravene til offentlige virksomheter for å unngå arbeidslivskriminalitet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I 2016 kom Riksrevisjonen fram til at staten ikke gjorde nok for å hindre sosial dumping i forbindelse med offentlige anskaffelser. Ved 75 prosent av anskaffelsene ble ikke lønns- og arbeidsvilkår hos leverandørene fulgt opp.

For å styrke kampen mot sosial dumping og regelbrudd skjerpes reglene for det offentlige, som kjøper varer, tjenester og bygge- og anleggsarbeid for rundt 480 milliarder kroner årlig, skriver Dagsavisen.

Maks to ledd med underleverandører

– De kriminelle aktørene er veldig kreative, og da er det viktig at vi løper etter dem og klarer å sette ut av spill de som er useriøse, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

– Riksrevisjonen påpekte her at offentlig sektor må gjøre mer. Nå kommer vi med et tiltak som skal bidra til det.

Blant tiltakene er krav til oppfølging og dokumentasjon. De offentlige virksomhetene må sørge for at alle leverandører følger lover og regler for skatter og avgifter, lønn og arbeidsforhold, og det skal ikke være flere enn to ledd med underleverandører.(Vilkår)

Arbeidslivskriminalitet Anniken Hauglie Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.