Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Marche International trekker seg ut av Norge. Foto: Javad Parsa
Marche International trekker seg ut av Norge. Foto: Javad Parsa les mer

Mat

Marche trekker seg ut av Norge etter milliontap

Restaurantkjeden Marché International trekker seg ut av Norge etter å ha tapt penger i åtte år på rad.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Etter mer enn ti år i det norske markedet planlegger Marché International å trekke seg ut, opplyser selskapet i en pressemelding.

Restaurantkjedens norske selskap har tapt penger i Norge i åtte år på rad, viser en gjennomgang av regnskapene. Til sammen er tapene på 122 millioner kroner.

Ingen økonomisk suksess

– Vi beklager at vi nå planlegger å trekke oss ut av det norske markedet. De økonomiske rammevilkårene i Norge har ikke vært gunstige for konseptet vårt. Derfor har vi ikke hatt økonomisk suksess, selv etter ti års tilstedeværelse på markedet gjennom våre filialer ved de norske motorveiene, sier daglig leder Hermann Ircher i Marché International.

Han påpeker at Marché tilbereder fersk mat, direkte og foran sine kunder.

– Dette er svært arbeidsintensivt. Med de høye arbeidskostnadene i Norge ble det derfor vanskelig å drive konseptet på en lønnsom måte, sier Ircher.

Selskapet har 189 ansatte i Norge og de berørte filialene omfatter de ti motorveirestaurantene Marché Vestby, Marché Rygge Øst, Rygge Vest, Marché Solli, Marché Lillehammer, Marché Lier Sør, Marché Kløfta, Marché Skjetten, Marché Holmestrand og Marché Espa.

Driver frem til september

– For øyeblikket er Marché International i tråd med norsk lovgivning i samtaler med representanter for arbeidstagerne. Det er ennå ikke tatt noen endelig beslutning med hensyn til avvikling, kommer det frem i pressemeldingen.

Selskapet planlegger å drive de fleste restaurantene i Norge til utgangen av september i år.
Marché International har fortsatt virksomheter i Tyskland, Østerrike, Slovenia, Kroatia, Ungarn, Singapore og Canada, og har samlet sett et positivt resultat.(Vilkår)

Mat
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.