Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
President Donald Trump, her avbildet idet han hilser på tilhengere i Salt Lake City 4. desember, sier Mexicos handelsoverskudd med USA er argument for at Mexico må betale for muren. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump, her avbildet idet han hilser på tilhengere i Salt Lake City 4. desember, sier Mexicos handelsoverskudd med USA er argument for at Mexico må betale for muren. Foto: AP / NTB scanpix les mer

Utenriks

Trump: Muren skal bygges, og Mexico skal betale for den

USAs president Donald Trump sier Mexicos handelsoverskudd gjør at landet må betale for muren. Presidenten medgir samtidig at muren ikke blir heldekkende.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Muren er Muren. Ingenting er endret siden første gang jeg kom med planen, skrev Trump på Twitter torsdag morgen.

Presidenten la til at det på grunn av naturlige barrierer, som fjell, elvestryk og vann, ikke vil være en sammenhengende mur. Dessuten skal det bli mulig å se gjennom deler av muren, skrev han.

Trumps melding kom etter at Det hvite hus' stabssjef John Kelly onsdag uttalte at presidentens syn på innvandring er under endring. Til Fox News sa Kelly at Trump «har definitivt endret sin holdning» når det gjelder beskyttelse av unge innvandrere, og at presidenten har endret syn «til og med på muren, etter at vi orienterte ham».

Kelly sa onsdag at det ikke er behov for muren alle steder, og at Trump ikke visste det da han la fram sitt valgløfte.

Det er få som tviler på at regningen kommer til å ende hos amerikanske skattebetalere. Trump-administrasjonen skal tidligere i år ha bedt Kongressen om 145 milliarder kroner de neste ti årene til utvidelser av muren.

Men Trump gjentok torsdag sin tidligere påstand om at Mexico skal få regningen. Denne gang ser han argumentet i forbindelse med handel.

– Muren skal betales for, direkte eller indirekte, eller langsiktig tilbakebetaling, av Mexico, som har et latterlig 71 milliarder dollar stort handelsoverskudd med USA. De 20 milliarder dollarene som muren vil koste, er bare «peanøtter» sammenlignet med det USA tjener på handelen. Frihandelsavtalen NAFTA er en dårlig spøk!, skrev Trump videre.(Vilkår)

USA Mexico Donald Trump Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.