Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Venstre-profil Abid Raja blir ny finanspolitisk talsperson og nestleder i stortingsgruppa. Til venstre: Per Elvestuen. Foto: Gunnar Blöndal
Venstre-profil Abid Raja blir ny finanspolitisk talsperson og nestleder i stortingsgruppa. Til venstre: Per Elvestuen. Foto: Gunnar Blöndal les mer

Politikk

Raja blir Venstres nye finanstopp

Abid Q. Raja blir ny finanspolitisk talsperson i Venstre etter Terje Breivik. Breivik overtar som ventet som parlamentarisk leder etter Trine Skei Grande.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg ser fram til å lede Venstres stortingsgruppe i en ny situasjon for partiet, sier Breivik, som framover skal møte i arbeids- og sosialkomiteen.

Abid Raja, som fra før er valgt inn i Stortingets presidentskap, fortsetter i utenriks- og forsvarskomiteen, men tar også plass i finanskomiteen, der han blir partiets nye talsperson og budsjettforhandler. Raja ble også valgt til parlamentarisk nestleder da Venstres stortingsgruppe konstituerte seg på nytt torsdag.

Kjetil Kjenseth overtar som leder i energi- og miljøkomiteen etter nyslått klimaminister Ola Elvestuen, mens Guri Melby og Grunde K. Almeland kommer inn på Stortinget som vararepresentanter for de ferske statsrådene Grande og Elvestuen. De tar plass i henholdsvis utdannings- og forskningskomiteen og familie- og kulturkomiteen. I Melbys foreldrepermisjon vil Tina Shagufta Kornmo fram til begynnelsen av mai møte i hennes sted.

Venstres øvrige representanter er plassert på følgende måte: André N. Skjelstad (innpisker og medlem av næringskomiteen), Jon Gunnes (nestleder i transport- og kommunikasjonskomiteen) og Carl-Erik Grimstad (helse- og omsorgskomiteen).(Vilkår)

Venstre Terje Breivik Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.