Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Sør-Korea innfører nye regler for handel med bitcoin og annen kryptovaluta. Foto: Jack Guez/AFP photo/NTB Scanpix
Sør-Korea innfører nye regler for handel med bitcoin og annen kryptovaluta. Foto: Jack Guez/AFP photo/NTB Scanpix les mer

Teknologi

Sør-Korea innfører nytt system for bitcoinhandel

Sør-Korea innfører et nytt system hvor handel med bitcoin og annen kryptovaluta blir registrert med navn og mulig å spore.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nestleder Kim Yong-beom i landets finanskommisjon sier reglene blir innført neste uke. De innebærer blant annet at utlendinger eller personer under 19 år ikke får lov til å kjøpe eller selge bitcoin eller annen digital valuta i Sør-Korea.

For øvrig pålegges landets banker å nekte kundene å åpne kontoer på valutabørser som ikke har et system for å melde fra om mistenkelig handel.

Varslet forbud tidligere

Endringene skal sikre at pengene en investor overfører til en valutabørs kommer fra en bankkonto eid av samme person. På denne måten håper myndighetene å hindre hvitvasking av penger, skatteunndragelser og annen kriminell virksomhet.

Noen av verdens største børser for handel med kryptovaluta har base i Sør-Korea.

Regelskjerpelsene kommer etter at myndighetene i landet varslet et forbud mot anonym handel med kryptovaluta og tiltak for å stanse spekulativ handel. Signalene bidro til et kraftig fall i bitcoin-prisen.(Vilkår)

Bitcoin Sør-Korea Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.