Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Toppsjef Alf-Helge Aarskog i Marine Harvest tjente en gjennomsnittlig norsk årslønn hver uke ifjor. Foto: Fartein Rudjord
Toppsjef Alf-Helge Aarskog i Marine Harvest tjente en gjennomsnittlig norsk årslønn hver uke ifjor. Foto: Fartein Rudjord les mer

Arbeidsliv

Gjennomgang: Før januar er ferdig har norske toppledere allerede tjent en gjennomsnittlig årslønn i Norge

Topplederne i de 100 største selskapene i Norge tjener 13 ganger så mye som gjennomsnittslønnen, ifølge en ny oversikt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Frifagbevegelse.no har gått gjennom årsregnskapene til de 100 største selskapene i Norge basert på Kapitals liste, og hentet ut lønnsinfo for toppsjefene for 2016.

Regnestykket viser at en toppleder i løpet av knappe 21 arbeidsdager har tjent like mye som en gjennomsnittlig norsk arbeidstaker i løpet av et år, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Topplederne i selskapene har en snittlønn på omtrent 6,7 millioner kroner, omtrent 13 ganger så mye som den norske gjennomsnittslønnen på 524.600 kroner. I snitt tjener lederne 3.431 kroner timen og 25.736 kroner dagen.

Aarskog på topp

Det er administrerende direktør Alf-Helge Aarskog i Marine Harvest som tjener mest av de 100 topplederne. Han hadde godtgjørelser fra selskapet på nesten 19 millioner kroner i 2016.

For de tre største selskapene i landet er topplederlønnen som følger: Eldar Sætre i Statoil: 11,4 millioner kroner, Sigve Brekke i Telenor: 9,1 millioner kroner og Svein Tore Holsether i Yara International: 10,4 millioner kroner.

Med i utregningen er fast årslønn, bonus og andre godtgjørelser. I tillegg inkluderer tallene aksjebasert avlønning der det er oppgitt.(Vilkår)

MARINE HARVEST ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Lønn Svein Tore Holsether Marine Harvest Sigve Brekke Eldar Sætre Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.