Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

– Totalt har vi gjort endringer som har redusert tidsbruken på Facebook med rundt 50 millioner timer per dag, sier Facebook-toppsjef Mark Zuckerberg. Foto: STEPHEN LAM
– Totalt har vi gjort endringer som har redusert tidsbruken på Facebook med rundt 50 millioner timer per dag, sier Facebook-toppsjef Mark Zuckerberg. Foto: STEPHEN LAM les mer

Teknologi

Facebook faller etter nye tall

Har selv gjort endringer for at folk skal bruke mindre tid på Facebook. Aksjen raste mer enn 4 prosent etter stengetid.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Facebook fikk en omsetning på 12,97 milliarder dollar i fjerde kvartal 2017, ifølge kvartalsresultatene som ble lagt frem onsdag kveld etter børsslutt i USA. Det var nesten en halv milliard dollar mer enn analytikerne forventet, ifølge CNBC. Per aksje endte resultatet på 2,21 dollar, langt over analytikeres estimater på 1,95 dollar per aksje.

Likevel: I etterhandelen på Wall Street falt aksjen med rundt 4,5 prosent rett etter at resultatet ble lagt frem, men etter at investorene fikk «tygd seg gjennom tallene» endte aksjen i stedet opp 1,4 prosent til 189,50 dollar i utvidet handel.

Investorene ser neppe lyst på at Facebook selv har sørget for å bli mindre brukt enn før. Blant nyhetene er færre videoer og prioritering av lokale nyheter i nyhetsfeeden.

– Totalt har vi gjort endringer som har redusert tidsbruken på Facebook med rundt 50 millioner timer per dag, uttaler Mark Zuckerburg i meldingen onsdag kveld.

– 2017 var et sterkt år for Facebook, men det var også et vanskelig år.

Selskapet har også nylig lovet å føre en større del av inntektene i land hvor annonsesalg skjer lokalt – som i Norge. Det er en løfte som trolig vil følges med argusøyne både av EU og Norge.

Ifølge selskapets melding er det imidlertid først og fremst skattereformen i USA som nå har økt skatteutgiftene for selskapet, i hvert fall på kort sikt – til tross for Trumps lovede og mye omtalte skattekutt. (Vilkår)

Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.