Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Torsdag morgen la DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid frem resultater for fjerde kvartal. Tallene viser at meglerhuset så vidt bommer på målet om én milliard i resultat før skatt. Foto: Javier Auris
Torsdag morgen la DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid frem resultater for fjerde kvartal. Tallene viser at meglerhuset så vidt bommer på målet om én milliard i resultat før skatt. Foto: Javier Auris les mer

Finans

Meglerhuset skuffer Bjerke

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Meglerhuset DNB Markets fikk et resultat før skatt på 946 millioner kroner i fjerde kvartal. Dette er svakere enn i det foregående kvartalet da meglerhuset leverte et resultat før skatt på drøyt 1,08 milliarder kroner. Dermed lykkes ikke DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid i å innfri forventningene til konsernsjef Rune Bjerke.

Meglerhuset DNB Markets er bankgiganten DNBs største pengemaskin og er en viktig bidragsyter til konsernets bunnlinje. DNB-sjef Rune Bjerke har tidligere gitt klar beskjed om at han kun er fornøyd dersom DNB Markets leverer et overskudd før utlånstap og skatt på minst én milliard i kvartalet.

Under DNBs resultatpresentasjon torsdag formiddag sier Rune Bjerke at dersom man ser på hele 2017 under ett så leverer DNB Markets, og Ottar Ertzeid, på linje med målet.

– Ottar bommet på målet i fjerde kvartal med nesten 60 millioner kroner. Men for hele året er han godt innenfor. Så derfor: «You are fine», sa Bjerke under presentasjonen.

For hele 2017 hadde meglerhuset et resultat før utlånstap og skatt på 4,08 milliarder kroner.

DNB Markets, årsresultat 2017 (i MNOK) 2017 2016 Endring
Omsetning 1735 2149 -19,3%
Driftsresultat (ebit) 946 1416 -33,2%
Resultat før skatt 946 1416 -33,2%

Tjener fem mill. mer enn sjefen selv

DNB Markets hadde i fjerde kvartal en omsetning på drøyt 1,7 milliarder kroner, omtrent uendret fra foregående kvartal. Etter skatt endte resultatet på 728 millioner kroner i kvartalet. Dette er svakere enn i foregående kvartal da resultatet var 835 millioner kroner.

Med høye krav kommer høye lønninger. DN har tidligere skrevet at Ottar Ertzeid er DNBs best betalte mann med en samlet kompensasjon på 13,2 millioner kroner i lønn og bonus i 2016. Det er fem millioner kroner mer enn det sjefen selv fikk. Over de siste 10 årene har Ertzeid hatt en samlet godtgjørelse på 115,6 millioner kroner fra DNB.

I sin kvartalsrapport legger DNB vekt på at DNB Markets forsvarte sin lederposisjon i analysebyrået Prosperas rangering av Norges fremste meglerhus.

– Aktiviteten var blant annet høy i DNB Markets' avdeling for rådgivning og kapitalinnhenting gjennom året. Dette var først og fremst drevet av god etterspørsel etter obligasjonslån og andre gjeldsinstrumenter, skriver DNB i en børsmelding torsdag morgen. (Vilkår)

DNB ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

DNB Market DNB DNB Markets Resultater Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.