Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
En av Apples medgründere, Steve Wozniak, stoler ikke på Tesla og Elon Musk lenger. Foto: Luca Bruno/AP/NTB Scanpix
En av Apples medgründere, Steve Wozniak, stoler ikke på Tesla og Elon Musk lenger. Foto: Luca Bruno/AP/NTB Scanpix les mer

Motor

Apple-gründer: – Nå tror jeg ikke på noe som Elon Musk eller Tesla sier

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Steve Wozniak, en av Apples grunnleggere, uttalte i fjor høst at det var «altfor mye hype» rundt Elon Musks elbil Tesla. Det var særlig selskapets kampanjer om bilenes selvkjøringsegenskaper Wozniak mente var overdrevne.

Musks ambisiøse plan om å få helt selvkjørende biler ut i markedet skapte også splid internt i Tesla.

Nå kommer Steve Wozniak igjen med skarp kritikk av Tesla og Elon Musk.

Wozniak eier selv to Tesla Model S, men etter å ha oppgradert dem har han mistet tilliten til Tesla, ifølge uttalelser han nylig kom med under Nordic Business Forum i Stockholm, skriver Business Insider.

Etter en ulykke der Wozniaks første Tesla skled av veien på glatt føre, oppgraderte Wozniak sine biler med en sensor som Tesla hadde utviklet for å muliggjøre selvkjøring. Elon Musk lanserte oppgraderingen med brask og bram høsten 2016.

– Jeg trodde på disse greiene

– Oi, dette må jeg ha, tenkte Wozniak, om sensoren som skulle sørge for selvkjøring over hele landet innen utgangen av 2017.

Senere har Musk uttalt at Teslas demonstrasjon av selvkjøring rundt i hele USA vil skje i begynnelsen av 2018, for så å forskyve det ytterligere.

– Jeg trodde på disse greiene. Nå tror jeg ikke på noe som Elon Musk eller Tesla sier, men jeg elsker fortsatt bilen, sa Wozniak ifølge Business Insider. Apple-gründeren la til at han er overbevist om at når neste Tesla lanseres så vil Elon Musk igjen love at denne vil innfri løftene.

Wozniak er også bekymret over meldinger om at andre bilprodusenter, som BMW og Audi, faktisk er lenger fremme enn Tesla når det gjelder utvikling av selvkjørende biler. Han mener også at Tesla har tatt den lette veien ut når selskapet kritiseres. Elon Musk har så langt på sin flittig brukte Facebook-side ikke svart på kritikken fra Wozniak.(Vilkår)

Tesla Steve Wozniak Elon Musk Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.