Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Altors Norge-sjef Pål Stampe håper på bedre kjønnsbalanse i oppkjøpsbransjen og mener bransjen legger til rette for småbarnsforeldre. Foto: Brian Cliff Olguin
Altors Norge-sjef Pål Stampe håper på bedre kjønnsbalanse i oppkjøpsbransjen og mener bransjen legger til rette for småbarnsforeldre. Foto: Brian Cliff Olguin les mer

Finans

– Har ikke ansatt noen rett fra universitetet så langt

Disse egenskapene leter sjefene i oppkjøpsbransjen etter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Toppene i oppkjøpsbransjen har de siste ti årene blitt nye lønnsvinnere i finansbransjen. Særlig teknologibaserte fond, som norske Northzone, har lykkes med investeringene i Norge og utlandet.

Det Stockholm- og Zürich-baserte fondet Altor er blant aktørene i utlandet som jakter bredt på nyskapende bedrifter i Norge og resten av Norden.

Også kampen om de beste talentene er hard.

Vil forme ansatte

Hugo Maurstad (53) bor i Zürich og leder Altors investeringer internasjonalt. Han har et klart bilde av hvilke talenter de jakter på.

– Denne bransjen er tikamp. Du bør være dyktig på finansiell og operasjonell forståelse, modellering og finansiering. Du må være en dyktig forhandler i møte med selgere, kjøpere, rådgivere og banker. Du må ha en grunnleggende juridisk forståelse, og være god til å håndtere relasjoner. Det er ingen som har alt dette når de begynner, så vi ser først og fremst etter potensialet for å utvikle disse egenskapene.

Hugo Maurstad bor i Zürich i Sveits, og leder Altors investeringer internasjonalt. Foto: Pressebilde

– Hvor rekrutterer dere fra?

– Hovedsakelig fra konsulentvirksomhet og finans, og særlig personer mellom 25 og 30 år.

– Hva bør man tenke på når man vurderer en karriere i oppkjøpsbransjen?

– At det er verdens morsomste jobb, sier Maurstad.

Lettere med perm

I dag er Pål Stampe (42) leder for Altors Oslo-kontor. Etter at investeringsdirektør Maria Tallaksen ble ansatt for ti år siden, har to yngre kvinner blitt del av teamet i Oslo.

– Vi har heldigvis gjort noen rekrutteringer av kvinner, men vi skulle gjerne gjort flere, og vi synes enda flere kvinner burde tenke på det, sier Stampe.

– Vi ønsker kvinner, men det er flere menn enn kvinner som har søkt seg til oss så langt.

Oppkjøpsfond

  • Ofte omtalt som private equity-fond.
  • Fondet kjøper selskaper for å utvikle og restrukturere dem, og så selge dem etter noen år, ofte etter fem til åtte år. Finansierer ofte minst halvparten av kjøpesummen med lån, og det gir selskapene høy gjeldsgrad.
  • Det er som regel institusjonelle investorer og formuende privatpersoner som går inn med penger i oppkjøpsfond.
  • Forvaltere får et årlig honorar og andel av gevinsten over et visst nivå, ofte hvis avkastningen passerer åtte prosent årlig internrente. Forvalterne investerer ofte direkte i fondene.
Vis mer

Stampe mener det er lettere å ta pappa- og mammapermisjon i oppkjøpsbransjen enn i andre deler av finansbransjen.

– Hvis du jobber i et advokatfirma eller har kunder, så vegrer du deg for å miste kundene ved å jobbe mindre i en periode. Da er det noen andre som tar over dem eller du føler du ikke gjør så mye som du kunne gjort. Den type problematikk har ikke vi, sier han.

– Hvordan da?

– I oppkjøpsbransjen er det lettere å justere arbeidsmengden. Vi jobber med en håndfull investeringer. Småbarnsforeldre kan konsentrere seg om to-tre selskaper i stedet for fem. Det er lettere å skalere.

Altor har en kvinneandel på 20 prosent i investeringsteamene internasjonalt. I Oslo er tre av ti i teamet kvinner. I høst skrev DN at flere norske fond har null kvinner i investeringsteamet.

– Folk skjønner at hvis vi skal ha kvinnelige ansatte som jobber over tid, så må man i perioder tilpasse for det. Det er null problem for oss internt, sier Stampe.

Norgessjefen ansetter helst folk med noen års arbeidserfaring.

– Vi har ikke ansatt noen rett fra universitetet så langt. De fleste har to-tre års arbeidserfaring eller mer. Det å ha vært innom et annet bra sted og lært seg verktøyene, enten det er investeringsbank eller konsulentvirksomhet, er noe vi har hatt god nytte av, legger han til.

Han startet i Altor i 2007 og kom da fra konsulentgiganten McKinsey & Companys Oslo-kontor.(Vilkår)

Hugo Maurstad Maria Tallaksen Pål Stampe Altor Altor Equity Partners Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.