Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Normenn som spekulerer i bitcoin oppfordres til å sette seg inn i regelverket for å unngå skattesmell. Foto: Justin Tallis/AFP photo/NTB Scanpix
Normenn som spekulerer i bitcoin oppfordres til å sette seg inn i regelverket for å unngå skattesmell. Foto: Justin Tallis/AFP photo/NTB Scanpix les mer

Teknologi

Forening tror kryptovaluta kan føre til skattejuks

Norges Bitcoin- og Blockchainforening tror flere nordmenn som eier kryptovaluta, kan ende opp med å snyte på skatten på grunn av tungvint regelverk.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nordmenn i blokkjede-miljøet NRK har snakket med mener det er for komplisert å følge opp skatteetatens krav til dokumentasjon på investeringer i kryptovaluta.

– Spesielt for dem som har gjort gjentatte mindre kjøp, kjøper og selger mellom flere valutaer og dem som benytter kryptovaluta til å kjøpe varer. De vil kunne ha vansker med å dokumentere transaksjonene, sier leder Stephan Nilsson i Norges Bitcoin- og Blockchainforening.

Ifølge konsulentselskapet Menon Economics sitter om lag 200.000 nordmenn på bitcoin og andre kryptovalutaer.

– Vi ønsker å komme i dialog med skatteetaten og Finanstilsynet for å diskutere hvordan vi bedre kan legge opp til riktig løsning for kryptovaluta, sier Nilsson.

- Kan være utfordrende

Anders Torkildsen Nytrøen i skatteetaten påpeker at aksjer og kryptovaluta er to forskjellige investeringer.

– Til tross for at begge går under definisjonen kapitalobjekt, så er det særskilte skatteregler, sier Nytrøen og legger til at det jobbes med å forenkle og tilpasse innrapporteringen.

– Vi tror at de fleste vil kunne få til dette, men vi ser at det kan være utfordrende ettersom det er nytt.(Vilkår)

Kryptovaluta Finanstilsynet Menon Economics Skatt Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.