Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kjetel Digre, sjef for Johan Sverdrup utbyggingen i Statoil, har fått ned byggekostnadene for Sverdrup-utbyggingen med nye fem milliarder kroner. Her fra boreplattformen som bygges i Haugesund Foto: Tommy Ellingsen
Kjetel Digre, sjef for Johan Sverdrup utbyggingen i Statoil, har fått ned byggekostnadene for Sverdrup-utbyggingen med nye fem milliarder kroner. Her fra boreplattformen som bygges i Haugesund Foto: Tommy Ellingsen les mer

Energi

Kutter Sverdrup med nye fire milliarder kroner

Utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet kuttes med nye fire milliarder kroner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Investeringsanslaget for Johan Sverdrup-utbyggingen fase en kuttes med nye fire milliarder kroner. Det kommer frem av presentasjonsmateriellet for kapitalmarkedsdagen som avholdes i London onsdag formiddag. Investeringene anslås nå til 88 milliarder kroner, fire milliarder kroner lavere enn tidligere.

I materiellet kommer det også frem at fase 1 av utbyggingen nå er lønnsom på oljepriser under 15 dollar fattet. Fase 1 skal komme produksjon neste år. Hele prosjektet, fase en og to, er lønnsom på oljepriser under 20 dollar fatet.

Det skal komme pud for fase to i løpet av august. Da kan det komme nye nedskrivninger av investeringsanslaget. Statoil arbeider nå med en rekke tiltak for å få ned investeringene, blant annet en rekke digitaliseringsprosjekter.

Johan Sverdrup

  • Et av de fem største oljefeltene i Norge.
  • Har anslåtte reserver på mellom to og tre milliarder fat olje.
  • Investeringene i feltet, fase én og to, er anslått til mellom 132 milliarder og 147 milliarder kroner.
  • Feltet skal utvikles i flere faser. Konseptet for fase to ble valgt tidligere i år. Fase én vil starte opp i 2019 med anslått produksjon på 440.000 fat dagen. Fase to vil ha oppstart i 2022. Full produksjon på feltet er anslått til 660.000 fat dagen.
  • Feltet eies av Statoil (operatør, 40 prosent), Lundin Norway (22,6 prosent), Petoro (17,4 prosent), Aker BP (11,6 prosent) og Maersk Oil (8,4 prosent).
Vis mer

Nærmer seg slutten på byggeprosjekter

De nye kuttene kommer etter at selskapet nå nærmere seg slutten på byggingen av flere av plattformene. I Sør-Korea vil den såkalte stigerørsplattformen forlate verftet i løpet av noen uker, mens byggingen av boreplattformen i Haugesund også går på skinner. Kontraktene for fase 1 av Johan Sverdrup-feltet ble tildelt da leverandørindustrien ble rammet av oljenedturen og skrek etter oppdrag.(Vilkår)

EQUINOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Statoil London Norge Sør-Korea Haugesund Energi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.