Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Arbeiderpartiets tidligere nestleder Trond Giske har tatt sete igjen på Stortinget, ifølge stortingspresidenten. Stolen til Giske (midt i bildet) var tom under spørretimen i Stortinget onsdag. Til høyre sitter Per Espen Stoknes (MDG). Foto: Gorm K. Gaare
Arbeiderpartiets tidligere nestleder Trond Giske har tatt sete igjen på Stortinget, ifølge stortingspresidenten. Stolen til Giske (midt i bildet) var tom under spørretimen i Stortinget onsdag. Til høyre sitter Per Espen Stoknes (MDG). Foto: Gorm K. Gaare les mer

Politikk

Trond Giske har igjen tatt sete på Stortinget

Stortingspresident Olemic Thommessen opplyste at Arbeiderpartiets tidligere nestleder Trond Giske igjen har tatt sete da han åpnet onsdagens stortingsmøte.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Representanten Giske, som har vært permittert, har igjen tatt sete, sa stortingspresident Olemic Thommessen (H) da han innledet stortingsmøtet.

Giske var imidlertid selv ikke til stede i stortingssalen, noe som indikerer at han har fått utbytting av Arbeiderpartiet, men NTB har ennå ikke lyktes i å få dette bekreftet eller om han nå er friskmeldt.

Tidligere nestleder Trond Giske har vært sykmeldt siden før jul etter varslingssaker mot ham om seksuell trakassering. Det var DN som først skrev om varslingssakene mot Giske fra en rekke kvinner i og utenfor Arbeiderpartiet.

Giske skal sitte i familie- og kulturkomiteen på Stortinget frem til 2021.

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre uttalte i januar at Giske må få en ny sjanse.

— Trond Giske kan ikke ha den tillit som er påkrevd for å være nestleder i Arbeiderpartiet. Trond skal komme tilbake til Stortinget. Alle har mulighet til å opparbeide seg tillit som har gått tapt. Vi skal ta imot ham på en skikkelig måte, sier Støre.

Partiet har mottatt et tyvetall varsler om uønsket seksuell oppmerksomhet siden midten av desember.

(©NTB)(Vilkår)

Trond Giske Olemic Thommessen Arbeiderpartiet Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.