Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Skattedirektør Hans Christian Holte stiller spørsmål ved politiets innsats ved arbeidslivskriminalitet. Foto: Hanna Kristin Hjardar
Skattedirektør Hans Christian Holte stiller spørsmål ved politiets innsats ved arbeidslivskriminalitet. Foto: Hanna Kristin Hjardar les mer

Politikk

Skattedirektøren misfornøyd med politiets innsats

Skattedirektør Hans Christian Holte mener politiet må sette inn større ressurser mot arbeidslivskriminalitet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Holte har lenge stilt spørsmål ved politiets innsats i forbindelse med arbeidslivskriminalitet, skriver Klassekampen. Han har i flere artikler rettet søkelyset mot de såkalte a-krimsentrene som skal jobbe mot slik kriminalitet.

Det er forskjellene på ressursbruk mellom de involverte etatene som bekymrer Holte. Når Klassekampen spør om kravet til hvor mye hver etat skal stille opp med er konkretisert, svarer han:

– Det er sagt at skatteetaten, politiet, Arbeidstilsynet og Nav skal stille med minst tre ressurser inn i disse sentrene som en form for kjernebemanning, i tillegg til lokale behov for koordinering.

Flaskehals

Holte er kritisk til at politiet i Oslo ikke har stilt med flere ressurser.

Lenge jobbet kun én politibetjent ved a-krimsenteret i hovedstaden. Nå er det to politibetjenter i gruppen, skriver avisen.

Inger Coll leder Norsk Øko-forum, en interesseorganisasjon for bekjemping av økonomisk kriminalitet. Hun mener oslopolitiets arbeid er en flaskehals for skatteetaten og andre etaters arbeid. Coll advarer og sier bevismateriale forsvinner når saker tar lang tid.(Vilkår)

Arbeidslivskriminalitet Arbeidstilsynet Nav Hans Christian Holte Politiet Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.