Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kværner-sjef Jan Arve Haugan. Foto: Fartein Rudjord
Kværner-sjef Jan Arve Haugan. Foto: Fartein Rudjord les mer

Energi

Fremgang for Kværner

Kværner leverer bedre resultater i fjerde kvartal. Styret har ikke foreslått å betale utbytte til aksjonærene.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Kværner, som blant annet bygger oljeplattformdekk og -understell, fikk et underliggende driftsresultat (ebitda) på 234 millioner kroner i fjerde kvartal 2017, sammenlignet med et driftsresultat på 232 millioner kroner i tilsvarende kvartal året før.

På forhånd var det ventet en ebitda på 201 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Fallende driftsinntekter

I fjerde kvartal var totale driftsinntekter på 1797 millioner kroner, sammenlignet med 1834 millioner kroner i fjerde kvartal for ett år siden.

Kværner, årsresultat 2017 (i MNOK) 2017 2016 Endring
Omsetning 6536 7896 -17,2%
Driftsresultat (ebit) 693 331 109,4%
Resultat før skatt 697 214 225,7%

– Oljeindustrien har vært gjennom tre år med betydelige markedsendringer, og vi er fornøyd med at Kværner er et av få selskaper som har klart å levere solide resultater gjennom hvert eneste kvartal i denne perioden. Vi ser nå at nedgangen i markedet er i ferd med å flate ut, og vi forventer at noen få, men viktige prospekter blir besluttet i løpet av 2018 og 2019, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner i en melding.

Kværner er et av de mindre selskapene i Aker-systemet, som kontrolleres av Kjell Inge Røkke. Selskapet jobber blant annet med Johan Sverdrup-utbyggingen.

Ordreinngangen i fjerde kvartal var på 1,7 milliarder kroner. Per 31. desember 2017 utgjorde Kværners ordrereserve 8,1 milliarder kroner.

Kostnadskutt

De siste årene har Kværner kuttet kostnader og strømlinjeformet butikken for å gjøre selskapet konkurransedyktig. Det har ført til at Kværner har vunnet flere viktige kontrakter i et markedet som fortsatt er preget av kostnadskutt, lav oljepris og investeringsbrems.

Siden Kværner-kursen nådde bunnen på rundt fire kroner høsten 2015, har kursen steget til rundt 16 kroner den siste tiden. Markedsverdien av selskapet er drøyt fire milliarder kroner.(Vilkår)

Oljeservice Kværner Jan Arve Haugan Kjell Inge Røkke Aker Solutions Energi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.