Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Brukere av Apples toppmodell Iphone X har problemer med å bruke den som telefon. Foto: Øyvind Elvsborg
Brukere av Apples toppmodell Iphone X har problemer med å bruke den som telefon. Foto: Øyvind Elvsborg les mer

Teknologi

Iphone-brukere raser over «kritisk» feil i Apples toppmodell

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det har vært skrevet mye om Apples toppmodell Iphone X. Lenge ble det spekulert i elendig salg.

Da Apple la frem sterke resultater forrige uke sa imidlertid konsernsjef Tim Cook at Iphone X har vært den mest populære Iphone-modellen siden den ble lansert.

Startprisen i USA for Apples nye flaggskip ble oppgitt til 999 dollar (7900 kroner) da den ble lansert i september i fjor. Prisen i Norge for billigste versjon ble oppgitt til 10990 kroner.

Den høye prisen har også skapt høye forventninger hos brukerne. Siden lanseringen har det blitt oppdaget flere feil, noe som har skapt frustrasjon hos Apples vanligvis lojale brukere.

Nå slår hundrevis av sinte Iphone X-brukere alarm om en ny feil som gjør det vanskelig å svare på innkommende samtaler, skriver Financial Times.

Vanskelig å svare

I Apples supportforum beskriver sinte brukere hvordan feilen gjør at skjermen først lyser opp seks til ti sekunder etter at man hører at telefonen ringer. Dette gjør det vanskelig å svare, ifølge mange brukere.

En person skriver at problemet kunne løses midlertidig gjennom å skru av telefonen, men at feilen dukker opp igjen etter 15–20 telefonsamtaler.

Det skal være snakk om en ny Ios 11-feil, og også Iphone X-brukere som har Ios 11.2 og den nyeste versjonen Ios 11.2.5 er blitt rammet.

– Ios 11 gjør at jeg vil skrubbe øynene mine med en stålbørste, skriver amerikanske Jesus Diaz i et langt innlegg. Diaz ble kjent verden over etter at han fant en prototyp på Iphone 4 på en bar i 2010. (Vilkår)

I en kommentar til CNBC sier Apple at de er klar over problemet og holder på å se på hvordan feilen kan rettes.

Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.