Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
USAs tidligere president George W. Bush mener det ikke hersker tvil om russisk innblanding i valget. Her under et foredrag ved militærakademiet West Point i New York i fjor høst. Foto: Brendan McDermid/Reuters/NTB Scanpix
USAs tidligere president George W. Bush mener det ikke hersker tvil om russisk innblanding i valget. Her under et foredrag ved militærakademiet West Point i New York i fjor høst. Foto: Brendan McDermid/Reuters/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Bush: Klart bevis for russisk innblanding i det amerikanske valget

USAs tidligere president George W. Bush mener det foreligger klart bevis for at russere blandet seg inn i det amerikanske presidentvalget i 2016.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det er ganske klart bevis for at russerne blandet seg inn, sa Bush under et besøk I Abu Dhabi torsdag, der han deltok på et møte i regi av den amerikanske økonomi-tankesmia Milken Institute.

Bush la til at det ikke er klart om Russlands «innblanding» påvirket valget direkte, men han sa at det er opplagt at russerne forsøkte.

– Det er problematisk når en annen stat blander seg inn i vårt valgsystem. Vårt demokrati er bare så godt som folkets tillit til valgresultatet, sa Bush.

Amerikansk etterretning har konkludert med at Russland blandet seg inn i valget for å hjelpe daværende presidentkandidat Donald Trump til makten. Det pågår en rekke separate granskninger for å slå fast om Trumps valgkampstab bisto russerne i dette forsøket.

Trump har gjentatte ganger avvist enhver form for samarbeid med Russland for å påvirke det amerikanske presidentvalget.

Bush sa også at den russiske presidenten Vladimir Putin driver med «nullsum-spill. Han går ikke rundt og tenker «hvordan kan vi begge vinne?». Han tenker bare: «Hvordan kan jeg vinne og du tape?».

– Grunnen til at Putin gjør dette er fordi han er urolig over Sovjetunionens fall. Derfor går mange av hans utspill ut på å gjenopprette hegemoniet, sa Bush, som understreket behovet for å støtte Nato og andre allianser USA deltar i.

– Putin dytter stadig på for å finne svakheter. Derfor er Nato svært viktig, sa Bush.(Vilkår)

Sovjetunionen Vladimir Putin Donald Trump Russland George W. Bush Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.