Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Lynmeldingselskapet Twitter stiger kraftig på New York-børsen, som ellers faller kraftig. Foto: Richard Drew/AP/NTB Scanpix
Lynmeldingselskapet Twitter stiger kraftig på New York-børsen, som ellers faller kraftig. Foto: Richard Drew/AP/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Twitter i pluss for første gang i selskapets historie

Twitter-aksjen stiger opp mot 20 prosent på New York-børsen etter at selskapet torsdag kunne vise til sitt første overskudd noensinne.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Twitter fikk i fjerde kvartal et overskudd på 91,1 millioner dollar. Det er første overskuddet i selskapets historie. I tilsvarende kvartal i 2016 ble Twitter påført et underskudd på 167 millioner dollar.

Twitter Inc.

  • De tre siste månedene i 2017 gikk Twitter for første gang i sin historie med overskudd, med et resultat etter skatt på 91 millioner dollar (720 millioner kroner).
  • Twitter er et sosialt medium som lar brukerne skrive meldinger («tweeter») på opp til 280 tegn. Opprinnelig var antallet tegn 140, men dette ble fordoblet fra september 2017.
  • Twitter ble lansert 21. mars 2006. Den første meldingen ble sendt på medgrunnlegger Jack Dorseys konto.
  • Selskapet gikk på børsen i New York i november 2013.
  • Emneknaggen (#), som gjør det mulig å samle tweeter om et bestemt emne, ble introdusert i august 2007, etter forslag fra en bruker.
  • Twitter har 330 millioner månedlige brukere.
  • USAs president Donald Trump har 47,6 millioner følgere på sin personlige twitterkonto, der han har tvitret mer enn 36.900 ganger.

(Kilde: Ritzau)

Vis mer

Omsetningen vokste 2 prosent til 731,6 millioner dollar, godt over analytikernes forventninger på 690,3 millioner dollar.

– Dette kvartalet var et friskt pust for investorer som smertefullt hadde ventet på helomvending etter mange år, sier Daniel Ives, leder for teknologiforskning i GBH Insights.

– Dette viser at Twitter har utholdenhet. Mange folk har i flere år hatt sin tvil, sier Jennifer Grygiel, kommunikasjonsprofessor ved Syracuse University.

– Til tross for Twitters problemer de siste årene er dette en plattform helt ulik andre sosiale medier, legger hun til.

– Det er den raskeste nyhetsformidleren vi har hatt til nå. Både dem med påvirkningskraft og forbrukere av nyheter tyr til Twitter fordi man der har en type mikroblogging som ikke er å oppdrive andre steder, sier hun videre.

Twitter har 330 millioner brukere i måneden. Det er langt bak Facebook som har 2 milliarder brukere hver måned. Men Twitter, uten å legge frem konkrete tall, kan vise til at den daglige brukeraktiviteten har vokst betraktelig.

Både Twitter og Facebook har trappet opp kampen mot automatiserte systemer som spyr ut falske meldinger, noe som har skapt frykt for spredning av desinformasjon.(Vilkår)

Twitter Facebook Daniel Ives Jennifer Grygiel SoMe Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.