Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Utenriks

Det hvite hus advarer mot stenging av offentlig sektor

Det hvite hus forbereder seg på stenging av offentlig sektor fredag, ettersom det ennå ikke er budsjettenighet i Kongressen. Fristen går ut ved midnatt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mandag 22. januar underskrev USAs president Donald Trump en midlertidig budsjettavtale etter et kompromiss i Kongressen. Helgen før hadde flere offentlige etater måttet stenge.

Om Kongressen ikke blir enige om et nytt vedtak som sikrer finansiering av det amerikanske statsapparatet før midnatt vil hundretusener av offentlige ansatte bli utestengt fra jobben uten lønn fredag.

Ulovlig innvandring er kjernen

Kjernen i debatten er det vanskelige temaet ulovlig innvandring. Som betingelse for å stemme for en budsjettforlengelse, krever demokratene at republikanerne åpner for at 800.000 unge som ble brakt til USA ulovlig som barn, får bli i USA, gjennom det såkalte DACA-programmet.

Den offentlige sektoren ble også stengt ned under Barack Obama i 2013. Den gang ble rundt 800.000 offentlig ansatte midlertidig permittert. Siden 1990 er det skjedd fire ganger at partiene ikke har klart å enes om et budsjett innen fristen.(Vilkår)

Budsjettforhandlinger USA USA Donald Trump Kongressen Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.