Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
DNBs konsernsjef Rune Bjerke vil ha felles nordiske betalingsløsninger. Foto: Gorm K. Gaare
DNBs konsernsjef Rune Bjerke vil ha felles nordiske betalingsløsninger. Foto: Gorm K. Gaare les mer

Finans

Vil ha nordisk bankløsning

DNB og en gruppe nordiske banker ser på muligheten for å etablere en betalingsstruktur med felles produkter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

«En gruppe store svenske, danske, norske og finske banker utreder for tiden muligheten for å etablere en nordisk betalingsinfrastruktur med felles produkter. Målet er å skape verdens første område for nasjonale og grenseoverskridende betalinger i flere valutaer (SEK, DKK, NOK og EUR) i Norden. Med utgangspunkt i åpen tilgang og felles europeiske standarder vil infrastrukturen bidra til økt konkurranse mellom nordiske betalingstjenesteleverandører», skriver DNB i en pressemelding.

Banken understreker at de nordiske betalingsmarkedene er blant de mest avanserte i verden, men at de er svært fragmenterte og følger landegrensene tross tette bånd mellom landene.

DNB mener også at en harmonisering av betalingsstrukturen vil fremme innovasjon og utvikling av nye produkter, til glede for bankkundene.

DNB mener felles løsninger vil fremme handelen mellom de nordiske landene, noe som igjen vil gi bedre vekst og økt velferd.(Vilkår)

DNB ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Norden DNB Sverige Bank Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.