Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Nord-Koreas Kim Yong Nam ankommer flyplassen i Seoul i Sør-Korea sammen med Kim Yo Jong, den nordkoreanske lederen Kim Jong Uns søster. Foto: Kim Ju-hyung/Yonhap via AP/NTB Scanpix
Nord-Koreas Kim Yong Nam ankommer flyplassen i Seoul i Sør-Korea sammen med Kim Yo Jong, den nordkoreanske lederen Kim Jong Uns søster. Foto: Kim Ju-hyung/Yonhap via AP/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Koreanske statsoverhoder tok hverandre i hånden

Sør-Koreas president Moon Jae-in og Nord-Koreas seremonielle statsoverhode Kim Yong-nam møttes og ga hverandre et håndtrykk under en mottagelse fredag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

De to lederne møttes få timer før åpningsseremonien i vinterlekene skulle starte i Pyeongchang, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Kim Yong-nam leder den nordkoreanske delegasjonen som besøker Sør-Korea i forbindelse med OL. Også søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, Kim Yo-jong, deltar i delegasjonen, som ankom Sør-Korea i privatflyet til Kim Jong-un fredag.

Hun og resten av delegasjonen skal delta på åpningsseremonien, og lørdag er Kim Jong-un og Kim Yong-nam invitert til å spise lunsj med Moon i presidentpalasset i Seoul.

90-år gamle Kim Yong-nam er den mest høytstående nordkoreanske tjenestemannen som har besøkt Sør-Korea siden Koreakrigen i 1950–53. Før han entret rommet der vip-mottagelsen ble holdt, tok han et bilde av seg selv sammen med Moon og hans kone Kim Jung-sook.(Vilkår)

Sør-Korea Nord-Korea OL OL i Sør-Korea OL i Pyeongchang Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.