Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

 • Populære Søk:
 • Siste stillinger
 • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Truet av både tvangsavvikling og granskning, har Oceanteams konsernsjef Haico Halbesma besluttet at selskapet skal fusjoneres med et nederlandsk datterselskap. Foto: Stefan Segers
Truet av både tvangsavvikling og granskning, har Oceanteams konsernsjef Haico Halbesma besluttet at selskapet skal fusjoneres med et nederlandsk datterselskap. Foto: Stefan Segers les mer

Børs

Oceanteam vil rømme landet

Oceanteam-ledelsen trues av tvangsavvikling og granskning. Ledelsen vil nå flytte selskapet utenlands, men har ikke spurt långiverne.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Børsnoterte Oceanteam er truet av tvangsavvikling fordi det ikke har revisor. Selskapet har kort frist på seg til å få en revisor på plass, men erkjenner nå at det ikke vil nå fristen.

I en melding sendt Oslo Børs etter stengetid fredag, går det frem at ledelsen har bestemt at selskapet skal flyttes utenlands, nærmere bestemt Holland.

Som DN tidligere har skrevet, fratrådte revisor Anfinn Fardal i november. Ledelsen hevder at var selskapet som kastet revisor på dør.

Fredag ble det også klart at Bergen tingrett har besluttet at selskapet skal granskes, etter krav fra minoritets-aksjonærene, som mener ledelsen i lang tid har puttet penger i egne lommer, fremfor i selskapet.

Oceanteam skal granskes

Så fort som mulig

For å unngå likvidering og sikre verdiene i selskapet, vil ledelsen i selskapet nå flytte selskapet utenlands, og fusjonere med et heleid hollandskregistrert datterselskap, Oceanteam II BV.

Datterselskapet skal bli overtagende selskap, og dets revisor vil overta revisorrollen i det fusjonerte selskapet, heter det i meldingen.

Oceanteam

 • Eier og leier ut offshore service-skip.
 • Styrt av far og sønn Hessel og Haico Halbesma, som de siste ti årene har vært styreleder og administrerende direktør. De er også hovedaksjonærer med nær 36 prosent av de stemmeberettigede aksjene.
 • Har de siste årene vært preget av en rekke konflikter, med finansdirektører, andre ansatte, långivere og banker.
 • I august 2017 krevde nær en fjerdedel av aksjonærene granskning i Bergen tingrett. Fredag besluttet retten at det skal igangsettes granskning, men selskapet varslet straks at det vil anke beslutningen.
 • I november trakk revisor seg. Selskapet har fått varsel om tvangsoppløsning, og har nå en uke på å finne ny revisor. Fredag varslet selskapet at det vil fusjonere med et nederlandsk datterselskap for å unngå tvangsoppløsning.
 • Har vært børsnotert i Oslo siden 2007.
 • Hovedkontor i Bergen, men det meste av ledelsen sitter i Amsterdam, styreleder i Monaco. Har også kontor i Skottland og Mexico.
 • Markedsverdi på 27 millioner kroner.
 • Rundt 100 ansatte.
Vis mer

Hvis styret i selskapet slutter seg til, vil fusjonsforslaget bli lagt frem for aksjonærene på en ekstraordinær generalforsamling som skal avholdes så snart som råd, er ifølge meldingen.

Planen tilsier at aksjonærer i Oceanteam vil få aksjer i det fusjonerte selskapet slik at eierandelen opprettholdes. Selskapet skal så tas av notering fra Oslo Børs, etter planen.

Ikke spurt

Ledelsen i Oceanteam har ikke spurt obligasjonseierne, som har lånt selskapet 66 millioner dollar. Normalt har mye de skal ha sagt om så store endringer i et selskap.

Långiverne reforhandlet ifjor en ny stor avtale med selskapet, og fikk i den forbindelse oppnevnt et eget styremedlem, etter misnøye med måten selskapet hadde vært ledet på.

- Jeg har ikke låneavtalen foran meg, så kan ikke si noe konkret om denne saken, men normalt kan långivere sette begrensninger i forhold til fusjoner, eller avtaler som får vesentlig negativ effekt for selskapet, eller dersom selskapet skulle endre jurisdiksjon, sier Lars Erik Lærum, rådgiver for Nordic Trustee, som er tillitsmann for obligasjonseierne. (Vilkår)

Børs
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.