Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
En håndfull presseorganer er klaget inn i saken om Trond Giske, men klagene kan ikke behandles. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
En håndfull presseorganer er klaget inn i saken om Trond Giske, men klagene kan ikke behandles. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix les mer

Politikk

Flere PFU-klager på Giske-saken

NRK, Radio Metro og Dagbladet er klaget inn til PFU for brudd på god presseskikk i Giske-saken, men klagene er avvist på grunn av manglende samtykke fra Giske.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Norsk Presseforbund har mottatt en håndfull klager til Pressens Faglige Utvalg (PFU), men uten Giskes samtykke kan ikke utvalget behandle klagen.

– Det er et helt avgjørende prinsipp for oss, sier Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund, til Nettavisen.

NRK og Radio Metro er klaget inn for brudd på Vær Varsom-plakatens punkt 4.1. hvor det oppfordres til å «legge vekt på saklighet og omtanke i innhold og presentasjon». Dagbladet er klaget inn for brudd på flere punkter under avsnittet som tar for seg «journalistisk adferd og forholdet til kildene».

Tall Nettavisen har hentet inn fra mediearkivet Retriever, viser at Trond Giske i januar ble omtalt over 4.000 ganger. Så langt i februar figurerer Giske i over 500 artikler.

– Det er ekstremt massivt. Medieomtalen må være en stor belastning for de omtalte, og særlig for Trond Giske. Det er ikke vanskelig å forstå, sier Floberghagen.(Vilkår)

PFU Trond Giske Pressens Faglige Utvalg Nettavisen Norsk Presseforbund Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.