Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Senator Bob Corker tar ikke instruksjoner fra president Trump. Nå tar han muligens gjenvalg likevel. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
Senator Bob Corker tar ikke instruksjoner fra president Trump. Nå tar han muligens gjenvalg likevel. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Vil fortsette å plage Trump

Senator Bob Corker tar gjenvalg likevel.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den republikanske senatoren Bob Corker har markert seg som kanskje den sterkeste kritikeren av partifelle og president Donald Trump. Lettelsen var derfor stor i Trump-leiren da 65-åringen i september kunngjorde at han ikke tar gjenvalg i november i år.

Men Corker har nå ombestemt seg, ifølge en rekke amerikanske medier. Men hovedårsaken skal ikke være at han vil være en korreksjon til Trump.

Den viktigste årsaken skal være at republikanerne i hjemstaten Tennessee er redde for å miste senatsetet til demokratene. De har ikke tro på at Corkers tiltenkte etterfølger, forretningskvinnen Marsha Blackburn (65), vil klare å vinne valget i november.

Dilemma for Trump

For president Trump er dette i såfall et dilemme uten gode utfall. Det republikanske flertallet i Senatet er meget knapt, og Trump har ikke råd til å miste noen republikanske seter. Spesielt med tanke på at republikanske utbrytere stadig stemmer mot partiet, både i Senatet og Representantenes Hus.

På den annen side har Trump gjentatte ganger ydmyket Corker offentlig. Trump har også hevdet at Corker trakk seg fra gjenvalg fordi Trump ikke ville anbefale ham, til tross for at Corker skulle bedt på sine knær.

Corker har avvist Trumps fremstilling, og i en slags «twitter-krig» med presidenten omtalte han Det hvite hus under Trump som en «barnehage».

Corker har over 11 års erfaring fra Senatet, de siste tre årene som leder av den innflytelsesrike utenrikskomitéen. Trump er særlig irritert over atomavtalen med Iran, som Corker støtter, men som Trump omtaler som en av de verste avtalene i historien.(Vilkår)

Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.