Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Nederlands utenriksminister Halbe Zijlstra går av etter å ha innrømmet løgn. Her deltar han på en pressekonferanse i Berlin i november i fjor. Foto: Sören Stache / DPA via AP / NTB scanpix
Nederlands utenriksminister Halbe Zijlstra går av etter å ha innrømmet løgn. Her deltar han på en pressekonferanse i Berlin i november i fjor. Foto: Sören Stache / DPA via AP / NTB scanpix les mer

Utenriks

Nederlands utenriksminister går av etter å ha løyet om møte med Putin

Nederlands utenriksminister Halbe Zijlstra går av etter å ha innrømmet at han løy om et møte med Russlands president Vladimir Putin.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg kan ikke se noen annen mulighet enn at jeg leverer inn min avskjedssøknad til kongen i dag, sa den sterkt pregede utenriksministeren under et hasteinnkalt møte i nasjonalforsamlingen tirsdag.

Nyheten kom bare timer før ministeren skulle ha reist på offisielt besøk til Moskva.

– Nederland fortjener en minister som er hevet over enhver tvil, sa han videre.

Det var mandag at Zijlstra innrømmet at han i 2016 løy om at han var til stede da Putin presenterte sin storslåtte strategi for Russland i 2006. Men det var han ikke, noe statsminister Mark Rutte har visst siden januar, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Zijlstra har siden forklart at han fikk opplysningene fra andre personer som var til stede på møtet.

Tirsdag var det meningen at han skulle grilles i nasjonalforsamlingen etter at han fikk støtte fra Rutte, men i stedet kunngjorde han sin avgang.

Zijlstra har kun vært utenriksminister i fire måneder. Han er den første ministeren som går av etter at firepartiregjeringen til Rutte ble tatt i ed i høst.

Han tilhører i likhet med Rutte det moderate høyrepartiet VVD.(Vilkår)

Nederland Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.