Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig ser lyst på fremtiden til eiendomsutviklingsselskapet. Foto: Gunnar Lier
Administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig ser lyst på fremtiden til eiendomsutviklingsselskapet. Foto: Gunnar Lier les mer

Eiendom

Nyboligsalget nær friskmelding

Selvaag leverte rekordresultat for fjerde kvartal i fjor. Nå tror Selvaag-sjef Baard Schumann at boligmarkedet også er på vei til å snu.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Boligutvikleren Selvaag Bolig la tirsdag frem en kvartalsrapport som viste et rekordresultat for fjerde kvartal og rekordhøyt utbytte. Selskapet fikk et resultat før skatt på 211 millioner kroner i fjerde kvartal 2017, opp fra 127 millioner kroner i samme periode året før.

Utbytte på 281 millioner kroner

For året samlet fikk eiendomsutvikleren et resultat før skatt på en halv milliard kroner av driftsinntekter på 3,2 milliarder kroner.

Styret har nå foreslått et utbytte 1,80 kroner per aksje for andre halvår 2017. Det gir et utbytte på totalt tre kroner per aksje for året, tilsvarende 281 millioner kroner til aksjonærene.

– Det bra går bra nå og det har vi sagt hele veien. Fjoråret ble et godt år og jeg er rimelig sikker på 2018 og 2019 også blir bra. Vi har solgt mye av det som er under bygging og nå jobber vi med 2020, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig til DN.

Aksjeverdien steg med millioner

Resultatet gjorde at Selvaag-aksjen steg på Oslo Børs og er tirsdag ettermiddag opp fem prosent til kurs rundt 37 kroner.

En av de største aksjonærene i boligutvikleren er porteføljeforvalter Jan Petter Sissener, som sitter på to millioner aksjer gjennom Sissener Canopus, ifølge ferske aksjonæroversikter. Det tilsvarer ved kurs 37 kroner tirsdag ettermiddag en aksjeverdi på 74 millioner kroner, opp fire millioner kroner fra børsslutt mandag.

– Det er vi glade for. Det er for å tjene penger at vi investerer, sier Sissener.

Selvaag Bolig, årsresultat 2017 (i MNOK) 2017 2016 Endring
Omsetning 1258,8 885,5 42,2 %
Driftsresultat (ebit) 213,5 132,3 61,4 %
Resultat før skatt 211 127,4 65,6 %

Han er ikke i tvil om at aksjekursen skal videre oppover.

– Selskapet opplyser at de har leiligheter og tomter tilsvarende 55 kroner per aksje. Disse 55 kronene kjøper man for 36 kroner med drøye åtte prosent direkteavkastning. I tillegg får man en av landets beste eiendomsutviklere på kjøpet. Det sier seg selv at denne kursen skal videre, forklarer Sissener.

Så langt i år er aksjen opp ti prosent, tilsvarende en økning i aksjeverdien til Sissener på 6,7 millioner kroner på i overkant av en måned. Sissener kjøpte seg opp fra 1,7 millioner aksjer til to millioner aksjer i slutten av desember i fjor.

Sissener forteller at han er fornøyd med tallene Selvaag presenterte tirsdag.

– Det er et godt selskap og tallene er veldig gode. Jeg tror heller ikke det er noen tvil om at boligmarkedet nå vil stabilisere seg, sier porteføljeforvalteren.

Tror på friskmelding av nyboligsalget

Selvaag-sjef Schumann forteller at de nå ser tydelig bedring i boligmarkedet, som han nå tror er på vei til å snu. Blant annet merker Selvaag større trykk og interesse på visninger enn tidligere.

– Vi ser at det selges flere boliger enn det som legges ut i bruktmarkedet og vi tror på en friskmelding av nyboligsalget når sommeren nærmer seg, sier Schumann.

Det er godt nytt for Selvaag, påpeker sjefen.

– Vi solgte 30 prosent færre boliger i 2017 enn i 2016. I fjor stoppet det litt opp fordi folk blir usikre og setter seg på gjerdet når boligprisene faller da de ikke vet hva de får for boligen de har i dag. Men når det snur blir de mer positive, forteller han.

Venter sterkere salg

Til tross for gode resultater nådde ikke salgstallene for fjoråret opp til nivået i 2016. Selvaag solgte i 2017 til sammen netto 701 boliger, ned fra netto 1044 boliger i 2016.

– Det var et svakere salgsår, men 2016 var svært godt og sånn sett er vi fornøyd med tallene for 2017. Vi tror det bedrer seg utover sommeren og at vi vil få et sterkere salg i 2018. Men det er litt tidlig å si ennå, og det er ikke i første kvartal salget tar av, sier Schumann.

– Renten er også lav. Både befolkningsvekst og sentralisering gir et stort behov for nye boliger i områder vi har en sterk posisjon.(Vilkår)

Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.