Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Konsernsjef Knut Brundtland i ABG Sundal Collier legger onsdag morgen frem meglerhusets resultater for fjerde kvartal. Foto: Linda Helen Næsfeldt
Konsernsjef Knut Brundtland i ABG Sundal Collier legger onsdag morgen frem meglerhusets resultater for fjerde kvartal. Foto: Linda Helen Næsfeldt les mer

Finans

Sterk innspurt for ABG

Meglerhuset ABG Sundal Collier melder om hektisk aktivitet i fjerde kvartal og leverer et resultat før skatt på 122 millioner kroner. Nå skrur selskapet opp utbyttekranen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Meglerhuset ABG Sundal Collier fikk et resultat før skatt på 122 millioner kroner i fjerde kvartal. Dette er en svak reduksjon på én prosent samme kvartal i fjor.

Sammenlignet med foregående kvartal utgjør det imidlertid en dobling av resultatet. I tredje kvartal leverte meglerhuset som ledes av Knut Brundtland et resultat før skatt på 59 millioner kroner. Den gode innspurten på året betyr at ABG Sundal Collier får et resultat før skatt for hele 2017 på rundt 331 millioner kroner. Dette er en økning på 17 prosent 2016.

– 2017 har vært et suksessrikt år for ABG Sundal Collier, og fjerde kvartal har vært et spesielt hektisk kvartal med store regulatoriske endringer i industrien, skriver Brundtland i kvartalsrapporten.

Han melder om høy aktivitet i alle meglerhusets driftsområder og at selskapet har mange transaksjoner på trappene.

ABG Sundal Collier, årsresultat 2017 (i MNOK) 2017 2016 Endring
Omsetning 1283 1243 3,2 %
Driftsresultat (ebit) 311 267 16,5 %
Resultat før skatt 331 282 17,4 %

Varsler hyppige utbytter

ABG Sundal Collier melder onsdag morgen at styret har foreslått et kontantutbytte på 50 øre per aksje som vil bli utbetalt i mai. Selskapet varsler samtidig at det nå vil starte å betale utbytter hvert halvår, med start fra fremleggingen av tredjekvartalsrapporten.

– Det halvårige utbytte vil være basert på inntektene i årets seks første måneder og vil bli utbetalt sent i oktober eller tidlig i november, skriver Brundtland i rapporten.

Meglerhusets omsetning var på 403 millioner kroner i fjerde kvartal. Dette er en nedgang på fire prosent samme periode i fjor, men en betydelig økning fra 271 millioner kroner i tredje kvartal. For hele 2017 var omsetningen på rundt 1,28 milliarder kroner, en økning på tre prosent sammenlignet med foregående år. (Vilkår)

ABG Sundal Collier Knut Brundtland Meglerhus Resultater Kvartalstall Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.