Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Alf-Helge Aarskog, administrerende direktør i Marine Harvest, la onsdag morgen frem meget gode resultater. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix
Alf-Helge Aarskog, administrerende direktør i Marine Harvest, la onsdag morgen frem meget gode resultater. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix les mer

Finans

Rekordår for Marine Harvest

Marine Harvest fikk et operasjonelt driftsresultat på 181 millioner euro i fjerde kvartal. Fjoråret ble det beste i konsernets historie, men nå skal det kuttes.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Kvartalsresultatet er svakere enn i samme periode i 2016, men totalt i 2017 oppnådde selskapet et driftsresultat på hele 792 millioner euro, noe som er det sterkeste årsresultatet selskapet har levert noensinne.

Selskapet melder også om rekordhøye inntekter i løpet av året, med en omsetning på over 3.645 millioner euro for hele 2017 og på 1.010 millioner euro i fjerde kvartal.

Tross det gode resultatet er konsernsjef Alf-Helge Aarskog bekymret for utviklingen i laksenæringen, og varsler at selskapet vil kutte kostnader.

– 2017 var et veldig bra år for Marine Harvest finansielt, og jeg er stolt av innsatsen alle Marine Harvest-ansatte har lagt ned for å oppnå dette. Jeg er likevel bekymret for økende kostnader og utfordrende biologiske forhold. Vi har derfor iverksatt et globalt kostnadskuttprogram, med mål om å spare 50 millioner euro. Vi forventer å gjøre besparelser i alle deler av organisasjonen, sier Aarskog i en kommentar.

Resultatet etter skatt ble kun 28,2 millioner euro i fjerde kvartal, mot 210,9 millioner euro i samme periode i fjor. Det er spesielt høye avskrivninger på 101,7 millioner euro som svir for selskapet.

I løpet av kvartalet slaktet selskapet 112.628 tonn fisk, opp fra 99.634 tonn i samme periode i fjor. Lavere priser førte imidlertid til at Marine Harvest Norways driftsresultat per kilo kun ble 1,77 euro, ned fra 2,70 euro i fjor.(Vilkår)

MARINE HARVEST ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Marine Harvest Alf-Helge Aarskog Fisk Oppdrett Lakseoppdrett Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.