Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Arbeidsminister Anniken Hauglie sier det er for tidlig å felle en dom over regjeringens loveendring som ga generell adgang til å bruke midlertidige ansettelser. Foto: Mikaela Berg
Arbeidsminister Anniken Hauglie sier det er for tidlig å felle en dom over regjeringens loveendring som ga generell adgang til å bruke midlertidige ansettelser. Foto: Mikaela Berg les mer

Arbeidsliv

Rapport: Færre går fra midlertidig til fast jobb

Mellom 2010 og 2016 ble det færre som gikk fra midlertidig til fast ansettelse, viser en rapport. Forskerne fant ingen effekt av regjeringens oppmyking i 2015.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Andelen midlertidige gikk opp etter at arbeidsmiljøloven ble liberalisert sommeren 2015, sier forsker Marte Strøm ved Institutt for samfunnsforskning (ISF) til Dagsavisen. Det året ga regjeringen generell adgang til å bruke midlertidige ansettelser.

Ett av målene var å gjøre det lettere å komme inn i arbeidslivet for «nykommere og personer som står utenfor arbeidslivet». Unge med hull i CV-en, innvandrere og personer med nedsatt arbeids- eller funksjonsevne ble trukket fram som grupper som kunne tjene på de nye reglene.

- For tidlig å felle en dom

På oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet har ISF sett på konsekvensene av lovendringen ved å ta for seg årene 2010 til 2016. En av konklusjonene er at andelen i utsatte grupper som har en jobb, ikke har økt etter reformen. Men Strøm sier det er en langsiktig trend at det er færre midlertidige som får en fast jobb.

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) mener det er for tidlig å felle en dom og peker blant annet på at den nye loven bare hadde virket i kort tid i 2016.

– Rapporten ser på den perioden der norsk økonomi fikk en omgang juling etter oljeprisfallet. Den ser ikke på 2017, da arbeidsledigheten falt gjennom hele året. Ungdomsledigheten har det siste året falt med drøyt 21 prosent, sier hun til avisen.

Hauglie understreker samtidig at hun ikke kan si at lovendringen har så mye å si for den positive utviklingen gjennom fjoråret.(Vilkår)

Midlertidige stillinger Institutt for samfunnsforskning Anniken Hauglie Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.