Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Nestleder i styret i Buffett-selskapet Berkshire Hathaway - Charles Munger - har ikke mye til overs for bitcoin. Foto: Lucy Nicholson/Reuters/NTB Scanpix
Nestleder i styret i Buffett-selskapet Berkshire Hathaway - Charles Munger - har ikke mye til overs for bitcoin. Foto: Lucy Nicholson/Reuters/NTB Scanpix les mer

Teknologi

– Det er bare motbydelig. Bitcoin er en skadelig gift

Klar melding fra Warren Buffetts våpendrager.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Bitcoin og andre kryptovalutaer engasjerer mange, og meningene om nytte og verdi spriker i alle retninger.

Se video nederst i saken der DN spurte en rekke av deltagerne på sentralbanksjefens årstale om bitcoin er en boble.

Den amerikanske superinvestoren Warren Buffett sa sin klare mening om bitcoin allerede for fire år siden. Han kalte det en ren spekulativ investering som han tvilte på vil eksistere om ti eller 20 år.

I januar gjentok han sin skepsis, selv om han samtidig innrømmet at det er noe han vet lite om.

– Når det gjelder kryptovalutaer kan jeg si nesten helt sikkert at dette kommer til å ende dårlig. Når det skjer, eller hvordan, vet jeg ikke, sa Buffett i et intervju med CNBC.

- Helt idiotisk

Nå følger Buffetts nære og mangeårige samarbeidspartner Charles Munger (94) opp med krasse meninger om bitcoin. Munger kalte bitcoin for «en skadelig gift», skriver Financial Times.

-Jeg anser bitcoin-manien som helt idiotisk. Jeg forventer at verden innimellom gjør dumme ting, fordi alle ønsker lettjente penger. Men det er bare motbydelig at folk dras mot dette, sa Munger ifølge FT.

-Jeg avskydde det fra det øyeblikket det ble lansert. Og jo mer populært det ble, desto mer hatet jeg det, sa han ifølge Marketwatch.

Men det fortsatt liv i bitcoin og kryptovalutamarkedet. Etter kraftig fall i begynnelsen av februar til under 6000 dollar, har prisen på bitcoin igjen fått fart på seg. Fredag morgen handles bitcoin til i underkant av 10.000 dollar.

Munger hadde litt og si om andre aspekter ved den moderne verden også. I forbindelse med generalforsamlingen i hans selskap Daily Journal svarte Munger ifølge FT på en rekke spørsmål om alt fra olje og klimaendringer, elbiler og hvordan man tjener penger og lever et suksessfylt liv. Han uttrykte blant annet bekymring over den kraftige økningen i USAs offentlige gjeld.

- Men ikke forvent av verden går fullstendig til helvete, sa Munger ifølge CNBC.(Vilkår)


Charles Munger Bitcoin Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.