Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Ansatt i inkassoselskap overførte nesten en million kroner til seg selv i løpet av to og en halv måned. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Ansatt i inkassoselskap overførte nesten en million kroner til seg selv i løpet av to og en halv måned. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix les mer

Arbeidsliv

Ansatt i inkassofirma svindlet til seg nærmere en million kroner

En ansatt i et inkassofirma endret kundenes kontonumre til sitt eget og svindlet til seg nærmere en million kroner. Nå er hun dømt til ti måneders fengsel.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

På kun to og en halv måned skal den 24 år gamle kvinnen ha fått overført 915.948 kroner til seg selv, fordelt på 51 transaksjoner. Den største enkeltsummen var ifølge dommen på 180.000 kroner, skriver Romerikes Blad.

Romerikskvinnen ble ansatt i et inkassofirma i Oslo våren 2015 og etter kort tid fikk hun ansvar for å overdra innkrevde penger fra debitorer og videre til firmaets inkassokunder, heter det i en fersk dom fra Oslo tingrett.

Brukt på ferie og datautstyr

Ifølge dommen skal kvinnen ha byttet ut kundenes kontonumre med sine egne.

228.522 kroner ble tilbakeført til inkassoselskapet da noen av kundene etterlyste pengene. De resterende 687.389 kronene brukte hun på ferier, foto- og datautstyr, heter det videre i dommen.

Kvinnen nektet straffskyld da hun måtte møte i Oslo tingrett 15. februar, tiltalt for grovt bedrageri, men retten fant bedrageriet bevist.

24-åringen ble dømt til 10 måneders fengsel og må tilbakebetale de nærmere 700.000 kronene hun har brukt.

Avisen skriver at det ikke er kjent om kvinnen anker dommen.(Vilkår)

Økonomisk kriminalitet Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.