Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tor Olav Trøim kjøper mer i hans riggbaby Borr Drilling. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad,/NTB scanpix
Tor Olav Trøim kjøper mer i hans riggbaby Borr Drilling. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad,/NTB scanpix les mer

Rigg

Satser pengene på rigg

Tor Olav Trøim bruker noe av gevinsten på Storebrand-salget på aksjer i riggselskapet Borr Drilling.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tor Olav Trøim kjøper seg ytterligere opp i sin riggbaby Borr Drilling gjennom såkalte terminkontrakter, ifølge en melding tirsdag.

En terminkontrakt er en avtale om å kjøpe aksjer med gjennomføring på et annet tidspunkt i fremtiden. Trøims selskap Drew Holdings har inngått en avtale som innebærer at selskapet kjøper en million aksjer til kurs 33,2635 26. februar neste år.

Trøim sikrer seg dermed Borr-aksjer for 33 millioner kroner. Tor Olav Trøim startet Borr Drilling i 2016 og er nå styreleder i riggselskapet. Etter dette kjøper eier han nå 8,03 prosent av aksjene i selskapet. Med kursen tirsdag er Trøims Borr-aksjer verdt 1,26 milliarder kroner.

Fra Storebrand til Borr

Forrige uke tok Trøim og kona Celina Midelfart en gevinst på en halv milliard i forsikringsselskapet Storebrand.

I en felles epost til DN skriver Trøim og Midelfart at de siden de gikk inn i Storebrand i februar 2015 har etablert henholdsvis Borr, 2020 Bulkers og Avida.

– Dette er alle selskap i kraftig vekst der vi er har tatt på oss et stort ansvar som hovedaksjonærer. Selskapene er til dels i sykliske bransjer hvor nedgangssykelen har gjort at det finnes betydelig muligheter for ekspansjon. Det vil kreve stor innsats fra vår side, både hva gjelder lederskap og kapital, sa paret.

Dagen etter meldte Borr Drilling at det kjøper Paragon Offshore med 32 nye rigger for 1,8 milliarder kroner.

Kjøpet skal finansieres ved å bruke av kontantbeholdningen, samt utstede nye aksjer eller nye gjeldsinstrumenter. Styret har allerede fullmakt til å utstede nesten 50 millioner nye aksjer, og sier at det har fått støtte fra de største aksjonærene til transaksjonen.

Henter penger i shipping

Trøim har den siste tiden også bygget seg opp en konkurrent i shippingbransjen. Tørrbulkselskapet hans hvor han eier 50 prosent av aksjene, 2020 Bulkers, har bestillinger på åtte tørrlastskip fra det kinesiske verftet New Times Shipbuilding som skal leveres mellom september 2019 og mai 2020.

Tirsdag meldte selskapet at det har gjennomført en emisjon på ti millioner dollar, tilsvarende 78 millioner kroner. Pengene skal bruker på avdrag til skipsverftet på de åtte skipene, som er under konstruksjon nå. (Vilkår)

STOREBRAND ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Tor Olav Trøim Storebrand Drew Holdings Borr Drilling Rigg
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.