Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Stadig flere flytter fra Silicon Valley. Bildet er fra en tidligere demonstrasjon protest i San Francisco som hindret en buss full at it-arbeidere fra å forlate holdeplassen. Protestene dreide seg både om trafikkproblemer og at alle it-arbeiderne driver opp boligprisene i området. Foto: Kurtis Alexander/San Francisco Chronicle/AP/NTB Scanpix
Stadig flere flytter fra Silicon Valley. Bildet er fra en tidligere demonstrasjon protest i San Francisco som hindret en buss full at it-arbeidere fra å forlate holdeplassen. Protestene dreide seg både om trafikkproblemer og at alle it-arbeiderne driver opp boligprisene i området. Foto: Kurtis Alexander/San Francisco Chronicle/AP/NTB Scanpix les mer

Teknologi

Masseutvandring fra Silicon Valley

Nok er nok, for stadig flere.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Silicon Valley i California har i flere tiår vært synonymt med skarpe it-hoder, nyskapende teknologiselskaper og sterk vekst.

Men ting er i ferd med å endre seg.

2017 var året Silicon Valley endelig fikk kjeft, skrev skribent Ida Aalen i DN nylig.

Både politikere, tidligere ansatte og til og med selskapene selv innrømmer at makten til it-selskapene ikke alltid forvaltes på en god måte, skriver Aalen. Hun nevner blant annet sosiale mediers påvirkning på vår psykiske helse, tendensene til monopoldannelse gjennom oppkjøp og delingsøkonomi og automatisering som bidrar til færre faste jobber og skyver folk inn i det såkalte prekariatet.

Nå begynner da også stadig flere av beboerne i Silicon Valley å få nok.

Bay Area, som omfatter det området som kalles Silicon Valley, opplever nå en massiv utflytting av innbyggere fra området, skriver CBS San Francisco. Flere flytter nå fra området enn til, og antallet som pakker sakene for godt og drar fra Silicon Valley passerte nettopp det høyeste nivået på over et tiår.

– Dette er vanskelig

-Silicon Valley har vært dette stedet som vokser. Og det vokste hovedsakelig fordi folk slo seg ned her og flyttet fra andre deler av verden. Den tiden er over. Du bør ikke engang tenke på å komme inn på boligmarkedet her. Og jeg tenker ikke bare på «vanlige» it-ansatte, men høyt kvalifiserte fagfolk. Eliten i teknologibransjen har nå problemer med å skaffe seg en rimelig bolig i Silicon Valley. Så dette er vanskelig, det gjør det svært vanskelig for arbeidsgivere som er på jakt etter nye medarbeidere, sier Russell Hancock hos Joint Venture Silicon Valley til CBS.

Men både trengsel, kriminalitet og politikken som føres i området nevnes som grunner til at stadig flere rømmer Silicon Valley.,

En som nylig har bestemt seg for å forlate Silicon Valley for godt, og ta med seg alle selskapene sine på lasset, er PayPal-gründer og Facebook-investor Peter Thiel. Har forklarer flyttingen overfor Wall Street Journal (WSJ) med områdets kulturelle ensartethet.

Flere it-ansatte og gründere som også planlegger å rømme fra Silicon Valley, sier til WSJ at årsaken er at de føler folk der er intolerante overfor ulike sosiale verdier og politiske ideologier. De nevner også at homogenitet og gruppetenkning gjør det til et dårligere sted å både jobbe og bo.(Vilkår)

Silicon Valley California Bay Area Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.