Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Krf-leder Knut Arild Hareide sier partiet må gå en runde internt for å avgjøre om det skal gå inn i regjering. Foto: Fartein Rudjord
Krf-leder Knut Arild Hareide sier partiet må gå en runde internt for å avgjøre om det skal gå inn i regjering. Foto: Fartein Rudjord les mer

Politikk

KrF over sperregrensen, men velgerne er splittet

KrF er over sperregrensen i ny måling, men velgerne er splittet i spørsmålet regjeringsdeltakelse.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I VGs partibarometer for mars er det fortsatt Høyre som er Norges største parti, med 28 prosent oppslutning og en marginal fremgang på 0,1 prosentpoeng. Ap går ned 0,6 prosentpoeng til 23,4 prosent.

KrF får 4,4 prosent oppslutning i målingen utført av Respons Analyse, en fremgang på 0,8. Samtidig får Venstre, som har gått i regjering, 4,7 prosent. Det er en beskjeden fremgang på 0,2 prosentpoeng.

– Jeg tror ikke dette er et resultat vi er fornøyd med, men det viser at etter et krevende valg, så er vi ikke utslått, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Runde på partiets strategi

Han sier partiet igjen må ta stilling til om det skal inn i regjering, men at de først må ta en runde på partiets politiske strategi. KrFs egne velgere er svært splittet i spørsmålet. 46 prosent mener det ikke er riktig å gå inn i regjering, mot 38 prosent som sier ja til det.

– Du har kilder i KrF som sier at noen har lagt en strategi for at vi skal gå inn i regjering. At noen kilder opplever det på den måten, tror jeg er riktig, sier Hareide.

De øvrige partiene får følgende oppslutning: Frp 13,1 prosent (-0,5 prosentpoeng), Sp 11,6 (+0,7), SV 7,2 (ingen endring), MDG 3,1 (-0,5) og Rødt 3,1 (-0,2).(Vilkår)

Kristelig Folkeparti Miljøpartiet De Grønne Arbeiderpartiet Sosialistisk Venstreparti Senterpartiet Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.