Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Olemic Thommessen trekker seg som stortingspresident. Det kunne godt skjedd tidligere, mener leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre. Foto: Fartein Rudjord
Olemic Thommessen trekker seg som stortingspresident. Det kunne godt skjedd tidligere, mener leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre. Foto: Fartein Rudjord les mer

Jonas Gahr Støre

Støre: Konklusjonen kunne vært trukket før

Det er en riktig beslutning at Olemic Thommessen nå går av som stortingspresident, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. -Men konklusjonen kunne vært trukket før.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det at det endte med partimatematikk, at han måtte gjøre det fordi KrF trakk støtten, det får vi ta til etterretning. Vi mener konklusjonen kunne vært trukket før, basert på sakens innhold, sier Støre.

Støre sier det blir godt for Stortinget å komme i gang med en ny president. Han håper det vil skje raskt.

– Vil Ap stemme for en eventuell ny Høyre-kandidat som president?

– Vi må tenke på vanlig måte. Hvis flertallet kommer med en kandidat vil vi vurdere vedkommende. Tidligere har vi stemt for kandidaten flertallet kommer med for å ha en samlende president, sier Støre til NTB.(Vilkår)

Stortingets bygg Stortingets presidentskap Kristelig Folkeparti Arbeiderpartiet Stortinget Jonas Gahr Støre
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.