Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

 • Populære Søk:
 • Siste stillinger
 • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Roar Lindland konkurrerte i fjor i Porsche Supercup. Nå satser han på Idar Vollviks app-selskap. Foto: Pixathlon/Rex/Shutterstock
Roar Lindland konkurrerte i fjor i Porsche Supercup. Nå satser han på Idar Vollviks app-selskap. Foto: Pixathlon/Rex/Shutterstock les mer

Finans

Racerbilsjåfør investerer to millioner i Vollvik-app

Racerfører Roar Lindland investerer to millioner kroner i telegründer Idar Vollviks app-selskap Digital Group, som hadde 150.000 kroner i inntekter i fjor.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I begynnelsen av februar skrev DN at investor og telegründer Idar Vollvik hentet seks millioner kroner til selskapet som står bak appen hans, Geddit. Dette for å få fart på arbeidet med appen, etter at utvikling og lansering er blitt kostbart og tidkrevende.

Geddit

 • Idar Vollviks app-satsing fra 2017.
 • Vollvik jobber nå med å få den ferdigstilt.
 • Vollvik eier 24,6 prosent av aksjene i selskapet bak appen, Digital Group.
 • Konseptet ligner Pokémon Go, der brukeren har en digital avatar som kan bevege seg i et virtuelt landskap. Men i stedet for å jakte Pokémons, skal kundene finne konkurransekampanjer der de kan vinne tilbud og premier fra annonsørene som samarbeider med Geddit.
 • Vollvik har imidlertid endret kurs etter at Pokémon Go-konseptet ikke fungerte, og produktet han skal lansere, går ifølge Finansavisen ut på at brukerne kan spille enkle spill, løse logiske oppgaver eller være med på andre former for konkurranser fra sofaen eller bussen.
Vis mer

Da ble egenkapitalen til morselskapet Digital Group økt ved at flere personer omdannet lån til selskapet på til sammen i overkant av 6,3 millioner kroner til 2,1 millioner nye aksjer til kurs tre kroner per aksje.

– Plattformen skal ferdigstilles samt at vi skal bruke penger på premier, sa daglig leder Richard Forsland til DN.

Kjappe millioner

Nå henter Vollvik nye millioner til appen. Gjennom en emisjon til tre kroner aksjen kommer fire millioner kroner i frisk kapital inn i selskapet.

Racerfører Roar Lindland (40) er den som tegner seg for flest aksjer og putter to millioner kroner i selskapet. Han reiser verden rundt for å konkurrere i baneløp for Porscher, og driver også et av de største maskinentreprenørselskapene på Sørlandet, Lindland Maskin.

Ved utgangen av 2016 hadde bilsportutøveren en formue på 14,2 millioner kroner. De to foregående årene hadde han også en formue på over ti millioner kroner. I 2016 tjente han 366.340 kroner.

Idar Vollvik henter nye millioner til Digital Group, selskapet bak hans app-satsing. Foto: Wil Lee-Wright

DN har gjentatte ganger forsøkt å få kommentarer fra Lindland.

Også Bilforum as, eid av styremedlem Jens Petter Teigland, og Fav-gruppen tegner seg for i overkant av 300.000 aksjer hver, verd til sammen to millioner kroner.

Idar Vollvik (50)

 • Bygget opp mobilselskapet Chess, som han solgte til TeliaSonera i 2005.
 • Tjente totalt rundt én milliard kroner på Chess.
 • Chess-gevinsten investerte han bort i aksjemarkedet.
 • Mange av hans selskaper er blitt begjært konkurs flere ganger, men han har klart å redde seg unna hver gang.
 • Planen var å gjenta Chess-suksessen med Ludo Mobil, men dette falt i fisk.
 • Satser nå på appen Geddit.
Vis mer

Salgsinntektene uteblir

Med til sammen i overkant av 145 millioner aksjer utstedt, priser emisjonen Vollviks Digital Group til 436 millioner kroner.

I fjor endte selskapets resultat med et underskudd på 5,2 millioner kroner, ifølge daglig leder Richard Forsland. De seneste tre årene har Digital Group gått med nær 20 millioner kroner i underskudd.

– Total omsetning i fjor var 150.000 kroner, og vi begynner ikke å få noe særlig omsetning før mot slutten av tredje kvartal i år, sier Forsland. (Vilkår)

Digital Group as, årsresultat 2016 (i MNOK) 2016 2015 Endring
Omsetning 2,1 0,7 200 %
Driftsresultat (ebit) -8 -6,4 -%
Resultat før skatt -7,9 -6,3 -%
Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.