Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Oceanteam-sjef Haico Halbesma ønsker at selskapet skal flytte til Nederland for å unngå tvangsoppløsning, men har ikke penger til å gjennomføre fluktplanen. Foto: Stefan Segers
Oceanteam-sjef Haico Halbesma ønsker at selskapet skal flytte til Nederland for å unngå tvangsoppløsning, men har ikke penger til å gjennomføre fluktplanen. Foto: Stefan Segers les mer

Oljeservice

Oceanteam har ikke penger til å flykte

Det lille offshorerederiet Oceanteam utsetter generalforsamlingen fordi det ikke har nok penger til å gjennomføre flyttingen fra Norge.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Børsnoterte Oceanteam er truet av granskning og tvangsavvikling fordi det ikke har revisor. Selskapet har de siste årene vært preget av en rekke konflikter med finansdirektører, andre ansatte, långivere, banker og aksjonærer, og i november trakk KPMG seg som revisor.

Oceanteam

  • Eier og leier ut offshore service-skip.
  • Har vært styrt av far og sønn Hessel og Haico Halbesma, som de siste ti årene har vært styreleder og administrerende direktør.
  • De er også hovedaksjonærer med nær 36 prosent av de stemmeberettigede aksjene. Før påske ble begge tvunget ut av sine stillinger.
  • Har de siste årene vært preget av en rekke konflikter med finansdirektører, andre ansatte, långivere, banker og aksjonærer. Har vært suspendert på Børsen siden 14. mars da Finanstilsynet varslet alvorlige feil i regnskapet for 2017.
  • I august 2017 krevde nær en fjerdedel av aksjonærene granskning og fikk medhold i Gulating lagmannsrett før påske.
  • I november trakk KPMG seg som revisor. Selskapet har fått varsel om tvangsoppløsning, og hadde siste frist søndag. Nå kommer revisjonsselskapet RSM inn som revisor.
  • Etter konverteringen får obligasjonseierne 74 prosent av aksjene, største aksjonær blir Henk van Heijst med over 30 prosent. Nest største blir Keesjan Cordia, som går inn med 20 millioner kroner i frisk kapital, og får 22 prosent. Han får inn i styret i selskapet. De tidligere aksjonærene ender opp med fire prosent av aksjene.

Vis mer

Den 9. februar la Oceanteam frem sin plan for å unngå tvangsoppløsning, nemlig å flykte landet gjennom en fusjon med et nederlandsk datterselskap.

Oceanteam-ledelsens fremferd er blitt kraftig kritisert, blant annet av forvalter Jan Petter Sissener. Selskapet har også fått en millionbot fra Oslo Børs, og granskes av Finanstilsynet. Bergen tingrett har også bestemt at det skal gjøres en rettslig granskning.

Nå har fluktplanen også fått et kraftig skudd for baugen. I en børsmelding i helgen melder selskapet at den ekstraordinære generalforsamlingen som skulle vedta fusjonen med det nederlandske datterselskapet må utsettes.

– Årsaken til utsettelsen er hovedsakelig at selskapet har brukt opp alle tilgjengelige kontanter og det er derfor ikke i stand til å finansiere de rådgiverne som trengs for å fullføre fusjonsdokumentasjonen i tide for generalforsamlingen den 10. april, skriver selskapet i meldingen.

Bankene har satt ned foten

Ifølge børsmeldingen som ble sendt søndag ettermiddag har Oceanteams skipseiende datterselskaper Oceanteam Bourbon 4 and Oceanteam Bourbon 101 as bygget opp en «betydelig kontantposisjon».

– Men långiverne til disse selskapene tillater ikke at det betales utbytte fra disse datterselskapene til selskapet, skriver Oceanteam i meldingen.

Ifølge Oceanteam er selskapet i forhandlinger med disse bankene for å sikre nødvendig finansiering til planen og fusjonen. Selskapet vurderer også andre finansieringsmuligheter i morselskapet.

Selskapet melder at fusjonsprosessen vil bli forsinket med mellom to og tre uker, og dato for ny ekstraordinær generalforsamling vil bli annonsert når dokumentasjonen som trengs for fusjonsforslaget er ferdigstilt. (Vilkår)

KPMG Jan Petter Sissener Haico Halbesma Oceanteam Bourbon Offshore Oljeservice
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.