Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
John McEntee (t.h.), president Donald Trumps personlige assistent og rådgiver, har fått sparken. Foto: AP / NTB scanpix
John McEntee (t.h.), president Donald Trumps personlige assistent og rådgiver, har fått sparken. Foto: AP / NTB scanpix les mer

Utenriks

Trumps personlige assistent er oppsagt

Donald Trumps personlige assistent John McEntee er blitt oppsagt etter at sikkerhetsklareringen hans ble fjernet, melder The New York Times.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Avisen siterer kilder som forteller at McEntee ble eskortert ut fra Det hvite hus mandag.

McEntee har vært Trumps personlige assistent og høyre hånd. Han har blant annet fulgt presidenten på alle hans reiser.

Det er ikke oppgitt noen grunn til hvorfor McEntee nå er ute av Trump indre krets, men ifølge CNN granskes McEntee av innenriksdepartementet for straffbare økonomiske forhold. Dette skal imidlertid ikke ha noe med Trump å gjøre.

McEntee skal fra nå av jobbe som rådgiver i Trumps valgkampstab fram mot neste presidentvalg. Trump har sagt at han ønsker å stille til gjenvalg i 2021.

John McEntee føyer seg med dette inn i den etter hvert lange rekken av Trump-medarbeidere som enten har fått sparken eller har valgt å slutte. Sist ute er utenriksminister Rex Tillerson, som fikk sparken av Trump tirsdag.(Vilkår)

USA Donald Trump CNN Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.