Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Optimismen er tilbake i norsk oljenæring. Bildet er fra navneseremonien på selveste kvinnedagen i år da den første Spar-plattformen ble døpt Aasta Hansteen-plattformen. i Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Optimismen er tilbake i norsk oljenæring. Bildet er fra navneseremonien på selveste kvinnedagen i år da den første Spar-plattformen ble døpt Aasta Hansteen-plattformen. i Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix les mer

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen

Oljenæringen planlegger allerede å ansette over 1.000 nye folk i år

En rundspørring blant de ti største medlemsbedriftene i Norsk olje og gass, viser at de planlegger å rekruttere 850 nye medarbeidere pluss 160 lærlinger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Behovet for nye folk i året som kommer, er størst på ingeniørsiden, ifølge undersøkelsen bransjeorganisasjonen har gjennomført.

– Olje- og gassindustrien står foran spennende utfordringer. Vi har ambisjon om å ligge blant de fremste i verden i bruk av digitale løsninger. Mange oppgaver skal automatiseres. Dette er spennende faglige utfordringer, sier administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass.

Rundspørringen er gjort i forbindelse med organisasjonens årskonferanse, som starter i Oslo torsdag.

- Trenger de klokeste hodene

Bransjen har vært gjennom noen krevende år med fallende oljepriser. Kostnadskutt har bidratt til at det er mulig å gjennomføre prosjekter til lavere pris, noe som har ført til økt aktivitet, ifølge organisasjonen.

– Denne industrien drives fremover av kompetanse. Nå står vi foran en ny tid hvor vi skal ta i bruk ny teknologi og samtidig løfte næringen inn i lavutslipp-samfunnet. Da trenger vi de klokeste hodene, og de mest motiverte ungdommene, sier Schjøtt-Pedersen.

Til tross for optimismen i undersøkelsen, er ikke bildet entydig positivt for alle, og Norsk olje og gass påpeker at bemanningsbehovet varierer fra bedrift til bedrift.(Vilkår)

Norsk Olje og Gass Karl Eirik Schjøtt-Pedersen
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.