Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Olje- og energiminister Terje Søviknes, her avbildet i forbindelse med oljemessen i Houston i mars. Foto: Per Thrana
Olje- og energiminister Terje Søviknes, her avbildet i forbindelse med oljemessen i Houston i mars. Foto: Per Thrana les mer

EU

Kraftbransjen utfordres av Søviknes etter Acer-kaoset

Olje- og energiminister Terje Søviknes mener Acer-debatten sporet av. Han ber bransjen om å begynne å ta større ansvar for å få frem fakta.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

EUs energibyrå Acer er den store snakkisen blant bransjeaktørene som denne uken er samlet på Energi Norges vinterkonferanse, passende nok lagt til EU-hovedstaden Brussel.

Da olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) gjestet konferansen, benyttet han anledningen til å komme med en direkte utfordring til deltagerne. Ifølge ham fikk motstanderne i altfor stor grad sette dagsorden i debatten om norsk tilslutning til Acer og det som gjerne kalles EUs tredje energimarkedspakke.

– Vi må bli mye flinkere til å være på ballen og ta del i diskusjonene, sa Søviknes.

Ifølge ham var Acer-debatten preget av usannheter og konspirasjonsteorier.

– Debatten om tredje energimarkedspakke sporet helt av. Det hadde vært godt om flere bransjeaktører kom på banen for å presentere fakta, sier Søviknes til NTB.

Det samme fenomenet er kjent fra olje- og gassbransjen, mener olje- og energiministeren. Han mener bransjen også der har vært for forsiktig med å ta del i debatten når miljøorganisasjoner og andre har vært kritiske.

– Det er kanskje litt uvant for en del av dem å skulle stå i disse diskusjonene selv. Men de bør gjøre det. Det er viktig for folks forståelse av hvordan bransjen faktisk er skrudd sammen og hva som er viktig for dem, sier Søviknes.(Vilkår)

Terje Søviknes Acer Energi Norge Fremskrittspartiet EU
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.