Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Norwegian melder i en børsmelding at selskapet ikke hadde kjennskap til at IAG har kjøpt seg opp til en eierandel på 4,6 prosent og vurderer et bud på selskapet. Foto: Gunnar Blöndal
Norwegian melder i en børsmelding at selskapet ikke hadde kjennskap til at IAG har kjøpt seg opp til en eierandel på 4,6 prosent og vurderer et bud på selskapet. Foto: Gunnar Blöndal les mer

Luftfart

Norwegian: Vi visste ingenting

Flyselskapet Norwegian melder at de hverken visste at IAG hadde kjøpt seg opp i selskapet, eller at British Airways-eieren vurderer å by på selskapet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Torsdag formiddag ble det klart at British Airways-eieren IAG har kjøpt seg opp i flyselskapet Norwegian og vurderer å by på selskapet.

Norwegian-aksjen skjøt umiddelbart i været og det ble innført børspause. Etter at børspausen ble opphevet stiger aksjen med rundt 40 prosent.

Like etter klokken 12 sendte Norwegian en børsmelding der selskapet kommenterer oppkjøpsryktene og det at IAG allerede eier 4,6 prosent av selskapet.

– Norwegian hadde ingen kjennskap til dette aksjekjøpet før det ble rapportert av medier midt på dagen torsdag, skriver Norwegian i meldingen.

Selskapet bekrefter også at det ikke har vært noen dialog mellom de to selskapene.

– Norwegian tror at IAGs interesse i selskapet bekrefter bærekraften og potensialet i vår forretningsmodell og globale vekst, skriver selskapet.

Åpner for at IAG overtar hele selskapet

Analytiker Dan Togo Jensen i Handelsbanken mener ifølge nyhetsbyrået TDN Direkt at det ikke er utenkelig at IAG overtar Norwegian Air Shuttle. Han sier IAG trolig vil by på selskapet for å få adgang til fly, og trolig vil være interessert i å kjøpe hele selskapet.

– Som utgangspunkt kan det godt skje, for å få adgang til fly. Det vil være all or nothing for IAG. De vil ha hele selskapet, for å kunne ta ut synergier. Men prisen skal nok være høyere om vi skal få et bud, sier Jensen til TDN Direkt.

Han sier det vil være Bjørn Kjos sin vurdering av prisen som er interessant.

– Sist Kjos kjøpte aksjer i selskapet var kursen på 230. Så prisen må over det før dette blir relevant, sier Jensen til TDN.(Vilkår)

IAG British Airways Norwegian Luftfart
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.