Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
George Soros. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/NTB Scanpix
George Soros. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/NTB Scanpix les mer

Luftfart

Legenden George Soros taper over 20 millioner på Norwegian

George Soros har satset på kursfall i Norwegian. Det har ikke gått så bra.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

George Soros og hans Soros Fund Management har i år hatt en stor shortposisjon i Norwegian. Det betyr at Soros har lånt aksjer og solgt disse for å kjøpe dem tilbake etter kursfall. Å shorte en aksje er en metode investorer kan benytte for å tjene penger på kursfall.

George Soros

  • Investor og styreleder for Soros Fund Management og Open Society Foundations.
  • Ble kjent i 1992 som «The man who broke the pound», da han tjente rundt en milliard pund på å spekulere på at det britiske pundet skulle kollapse.
  • Soros regnes som en av verdens rikeste personer, og magasinet Forbes anslo i mai i år at han har en formue på vel 25 milliarder dollar.
Vis mer

Shorthandel

  • Shorthandel, shorte eller shorting innebærer å låne aksjer for å selge dem med den hensikt å kjøpe aksjene tilbake på et senere tidspunkt. Så leveres aksjene tilbake. Den som låner ut aksjene, krever en rentekompensasjon for dette.
  • Eksempel: Man selger aksjen for 100 kroner og kjøper den tilbake for 80 kroner. Gevinst: 20 kroner, minus renten man må betale til den som låner ut aksjene.
  • Én grunn til å shorte er at man satser på kursfall. Hvis kursen i stedet stiger, risikerer investoren tap ved å kjøpe aksjene tilbake på høyere kurser enn salgskursen.
Vis mer

Nå har Soros økt sin shortposisjon til 298.000 aksjer. Etter at IAG har kjøpt aksjer i Norwegian og sagt at det kan komme et bud på flyselskapet, føk Norwegian-aksjen i været. Torsdagens kursoppgang på rundt 40 prosent innebærer at Soros tapt rundt 20 millioner kroner på shortingen denne dagen isolert.

Soros dukket for første gang opp på Finanstilsynets shortregister med 183.000 aksjer 29. januar i år gjennom. Han økte raskt posisjonen de to påfølgende dagene til 273.000 aksjer, men har nå økt posisjonen ytterligere.

Da Soros først gikk short i slutten av januar lå Norwegian-kursen på rundt 234 kroner aksjen.

Soros er mest kjent som mannen som senket det engelske pundet. Da pundet ble devaluert i 1992, falt verdien med 15 prosent, og Soros tjente minst en milliard dollar på handelen.(Vilkår)

NORWEGIAN AIR SHUTTLE ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Norwegian George Soros Soros Fund Management IAG Luftfart
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.